Kompletirano 5. kolo

Sinoć su odigrane utakmice kojima je kompletirano 5. kolo ovogodišnje Lige šampiona. Na 8 utakmica palo je 27 golova, što sredu čini baš efikasnom. Razrešene su neke dileme koje se tiču prolaska u narednu fazu, ali se u nekim grupama situacija dodatno zakomplikovala.

Grupa E, U direktnom duelu za 1. mesto u grupi Čelsi je na gostovanju razbio Sevilju rezultatom 4:0. U istoj grupi Krasnodar je na svom terenu pobedio Ren i sebi obezbedio proleće u Ligi Evrope.

Grupa F, Dortmund i Lacio su odgirali 1:1 u Nemačkoj, što je najviše odgovaralo Klub Brižu, koji je pobedio Zenit 3:0. Tako u poslednjem kolu u Rimu Klub Briž pobedom može da obezbedi narednu fazu takmičenja.

IZVOR: TW / @ChampionsLeague

Grupa G, Juventus je pobedio Dinamo iz Kijeva 3:0, dok je Barsa pobedila Ferencvaroš u Mađarskoj identičnim rezultatom. Dinamo i Fenrencvaroš u poslednjem kolu rešavaju prolazak u Ligu Evrope.

Grupa H, PSG je pobedio Mančester junajted 3:1, dok je Lajpcig pobedio Bašakšehir 4:3. Ovo je bila najefikasnija grupa sinoć, ali biće i najinteresantnija sledeće nedelje, jer 3 ekipe imaju po 9 bodova. Čini se da je PSG u najboljoj situaciji, jer dočekuje Bašakšehir, dok Junajted gostuje Lajpcigu.

Autor: redportal.rs

#fudbal

#liga sampiona