Prva velika uloga legendarne glumice bila je još 60-ih godina

Jedna od najlegendarnijih glumica sa prostora bivše Jugoslavije, Seka Sablić, govorila je o svojoj prvoj filmskoj ulozi koju je imala još 60-ih godina prošlog veka. Međutim, navodi da joj nije ni najznačajnija, ni najomiljenija uloga.

- Sećam se Vrana kao izuzetnog projekta. Prvo je to bio jedan divan film koji je otvorio crni talas. Iza toga su stali Ljubiša Kozomara Gordan Mihić kao scenaristi. Rukopis tog filma je bio moderan... moderniji nego bilo koji film sada - prisetila se Seka Sablić u izjavi za portal Nova.rs.

- Tu je bila velika uloga Baba Jovanka, a onda i nas 2 balerine. Ana Matić je bila balerina i inače u životu, ne glumica. Tu je bio i veličanstveni Cica Perović. Ja pamtim svaki momenat tog filma. Dugo ga nismo videli, on je odmah bunkerisan - objasnila je Seka.

Ova uloga je za Seku predstavljala divan zadatak:

Uživala sam. Nisam ja znala sve ovo tada da ispričam, nisam možda ni shvatala njegovu važnost u tom trenutku, nisam ni ceo scenario razumela...ali sam instinktom odradila tačno. To su divni kadrovi i divne scene. Ja i Ana Matić smo bile klošarke, vukle smo se iz selendre u selendru i pokazivale smo svoju umetnost. To je bilo jedno nevino vreme, to nije ni zamirisalo na jeftine devojke koje su sada na svakom koraku.

Legendarna glumica čak smatra i da je snimanje tog filma bilo mnogo profesionalnije nego današnje snimanje pojedinih projekata, međutim, mišljenja je da ta uloga za nju nije u tolikoj meri bitna koliko lik Sonje Ujka Vanji.

Autor: Nova.rs

#Ljubav navika panika

#Seka Sablić

#film