Njegova majka je bila kao devojčica u ustaškom logoru

Moja Jovanka ima 88 godina i živi je svedok svega što se tamo dešavalo. Članovi njene familije odvedeni su u logor, a svi muškarci su stradali, kaže Momčilo Bajagić Bajaga

Bajaga kaže da je njegova majka Jovanka bila u logoru u Jasenovcu i da je tamo preživela pravi pakao. On je ponosan što je reditelj Predrag Gaga Antonijević napravio film Dara iz Jasenovca, koji govori o stradanju Srba, Jevreja i Roma.

- Moja majka je živela u Hrvatskoj kada su pokupili nju i sve članove njene familije i odveli ih u logor. Svi muškarci iz njene porodice su stradali. Na koji način je ona uspela da se spase tih strahota, ne želim i ne mogu da pričam - kaže Bajaga za Informer.

Foto: Informer.rs

On dodaje da je zgrožen što su američki mediji vodili kampanju protiv našeg filma i što su pisali da je Antonijević izmislio da su u logoru ubijani Srbi i deca.

- Sve to je samo njihova propaganda. Pa svi znamo šta je bilo u Jasenovcu! Moja majka, koja ima 88 godina, živi je svedok! Ona mi je pričala šta se tamo dešavalo. Protiv takve propagande može samo da se bori istinom i ovako dobrim filmovima.

Producenti filma odlučili su da pre bioskopske premijere film prikažu na RTS zbog bure koju je on izazvao u regionu, ali i u svetu. Cilj im je da pokažu celom svetu da Dara iz Jasenovca nije propaganda. Momčilo kaže da će sa majkom gledati film, ali se već sada plaši kako će ona podneti povratak u prošlost.

- Razmišljam i da li je pametno da joj dozvolim da u subotu gleda film. Ona ima jaku želju i moraću da joj pustim, ali znam da će se potresti mnogo i da će to biti teško veče za sve nas.

Poznati muzičar je imao privilegiju da među prvima pogleda ovu potresnu ratnu dramu i kaže da strahuje kako će reagovati njegova majka dok je u subotu bude premijerno gledala na RTS.

- Odgledao sam film. Odlično je urađen i jako je težak za gledanje. Napravljen je profesionalno i na dobar način je odrađena jedna jako teška tema. Oduševila me je devojčica koja glumi Daru. Ona nije profesionalni glumac, ali je uspela da se izbori sa ulogom koja je veoma zahtevna.

Autor: redportal.rs

#Dara iz Jasenovca

#Momčilo Bajagić Bajaga

#bajaga

#jasenovac