Tamo je drogirana sedativima, prljava, gladna, neokupana, s podlivima na rukama i živim ranama na telu, sada je na samrti i bori se za život, tvrdi Snežana P.

Snežana P. dovela je majku Z. P. (82) u jedan starački dom u Beogradu jer fizički nije mogla da bude pored nje 24 sata nakon što je povredila kuk. Kako tvrdi za sedam dana boravka u tom domu postala je živi leš!

Tamo je drogirana sedativima, prljava, gladna, neokupana, s podlivima na rukama i živim ranama na telu, sada je na samrti i bori se za život, tvrdi Snežana P.

Ona ističe da je majku odvela u dom za stare 26. juna po preporuci rođaka i da joj je pri potpisivanju ugovora rečeno da, bez obzira na negativan PCR test, žena mora da bude u izolaciji 14 dana i da im je tako naloženo iz ministarstva. Platila je 350 evra za mesec dana i dala 100 evra depozita.

Ministarstvo poslalo inspekciju u dom

U Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kažu da će inspekcija socijalne zaštite odmah postupiti u skladu sa svojim nadležnostima.

- Ovom prilikom ministarstvo poziva sve koji imaju saznanja o nepravilnostima u domenu pružanja usluga socijalne zaštite (ilegalni domovi, neprimereno ponašanje, odstupanje od propisanog kvaliteta usluge) da o istim obaveste inspekciju socijalne zaštite ovog ministarstva - navodi se u saopštenju.
- Zbunilo me je to što su rekli da za to vreme ona ne sme imati mobilni telefon kod sebe. Prešla sam preko toga, a majka je narednih sedam dana provela u podrumu tog doma, gde je maltretirana, drogirana sedativima, neokupana, bez hrane i presvlačenja pelena, a verovatno i tučena, sudeći po modricama koje ima po telu - navodi Snežana P.

Ona tvrdi da je uvek kada je pozvala da pita za majku, dobijala odgovore da je dobro i da su joj se, kako ističe, javljale neljubazne sestre, koje su jedva čekale da prekinu vezu.

- Pakao nastaje kad sam pogledala recenzije na internetu za taj dom i bila sam šokirana. Tamo piše da oni muče ljude i da im za nekoliko nedelja u domu korisnici preminu. Zbog toga sam zvala dom i rekla da je spreme i da ću doći po nju da je vodim u bolnicu, na ortopediju. Pošto sam insistirala da dođem u devet ujutru, a ne u tri po podne, kako su oni tražili, morala sam da im doplatim da je puste ranije. Iako je bila samo sedam dana, uzeli su mi i onih 350 evra i 100 depozita kao da je boravila mesec dana - navodi vidno uznemirena ćerka i dodaje da horor tek nastaje kad je došla po majku.

Iz doma su rekli da je direktorka u Americi i da će odgovori medijima biti naknadno dostavljeni.

- Medicinski radnici iz saniteta su otišli u neki podrum, odakle sam čula majku kako kuka i ječi. Bilo je strašno! Kad sam je videla, to nije bila moja majka, koju sam pre samo sedam dana ostavila. Pre odlaska je bila obla u licu, normalne boje kože, bez demencije, pričljiva, inteligentna, visprena, samo s povredom kuka. Majka je sada izgledala kao živi leš, nije me prepoznala, oborene glave, prljava, oko usta su joj bili talozi nečeg žutog, nije mogla da govori, ruke su bile u podlivima - tvrdi Snežana.

Kaže da je majku prebacila u drugi dom u Beogradu, u kome je, kako kaže, doktor konstatovao da je majka "puna sedativa", da ima rane po telu, što od ležanja, što od nekupanja i zlostavljanja. Tamo joj je bila u poseti bez ikakvih problema.

Snežana P. navodno ima i fotografije na kojima se vide podlivi i otvorene rane na telu njene majke, nastale u domu.

Kako dodaje u domu nisu želeli da razgovaraju sa njom.

- Samo molim boga da moja majka ne umre, jer je jako loše i teško da će preživeti. Dolazila je Hitna pomoć. Pitala sam je: "Da li su te vezali u prethodnom domu", na šta je samo potvrdila glavom. Ne smem ni da zamislim šta su joj radili jer se ona sad plaši da joj neko priđe - navodi Snežana.

Autor: Kurir.rs

#drogirali staricu

#horor

#mučenje

#starački dom