Pozvao izvršne direktore američkih kompanija da zaštite svoja preduzeća od sajber napada

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da postoji jasan znak da predsednik Rusije Vladimir Putin razmatra korišćenje i biološkog i hemijskog oružja u Ukrajini.

On je rekao da Rusija možda planira da izvede sajber napad na SAD i pozvao je izvršne direktore američkih kompanija da zaštite svoja preduzeća od sajber napada i investiraju u sajber bezbednost, preneo je Rojters.

Ruske optužbe da Kijev ima biološko i hemijsko oružje su lažne i ukazuju da ruski predsednik Vladimir Putin razmišlja da ih i sam upotrebi u svom ratu protiv Ukrajine, poručio je američki predsednik Džozef Bajden, bez navođenja dokaza za svoje tvrdnje.

Sergej Rjabkov: Odnosi SAD i Rusije došli do ivice prekida

- Rusko-američki odnosi su na ivici prekida, a njihova budućnost zavisi od toga koji će put da odabere Vašington - rekao je danas novinarima zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

- Američkom ambasadoru je juče uručena protestna nota, u kojoj se napominje da su aktuelna dešavanja dovela rusko-američke odnose do ivice prekida. Nema ništa više od onoga što je tamo navedeno. Ponovo naglašavam da se postavlja pitanje puta koji će SAD da izaberu - istakao je ruski zamenik ministra, prenosi TAS S.

Dmitrij Peskov odbacio optužbe da Rusija planira sajber napade

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je danas optužbe američkog predsednika Džozefa Bajdena da Moskva planira da izvrši sajber napade kao odgovor na sankcije koje su joj uvedene.

- Za razliku od mnogih zapadnih zemalja, uključujući SAD, Rusija se ne bavi državnim razbojništvom - rekao je Peskov novinarima, a prenosi TAS S.

Autor: Tanjug AP

#Džozef Bajden

#SAD

#Ukrajina

#rusija