Pozvao ga da javno razgovraju

Predsednik Rusije Vladimir Putin je, kao odgovor na izjavu američkog predsednika Džozefa Bajdena da će ruski predsednik "platiti cenu” za svoje navodno mešanje u američke izbore i da ga smatra ubicom, Bajdenu poželeo dobro zdravlje.

- Kada ocenjujemo druge ljude i države, to je kao da gledamo u ogledalo - rekao je Putin.

Putin je rekao da u američkom establišmentu ima mnogo časnih i poštenih ljudi i da će se Rusija oslanjati na njih. Predsednik Rusije je ocenio da je Vašington posvećen odnosima sa Moskvom samo pod svojim uslovima, a da će Rusija raditi samo pod uslovima koji su povoljni za nju.

IZVOR: YT / Sputnjik Srbija 

Predsednik Rusije  je izjavio da je spreman da u petak ili ponedeljak održi javni onlajn razgovor sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

Govoreći na državnoj televiziji, Putin je rekao da je spreman da razgovara o bilateralnim odnosima sa SAD kao i o drugim pitanjima poput regionalnih sukoba.

Putin je izjavio da će naložiti ruskom Ministarstvu spoljnih poslova da pripremi razgovor, dan nakon što je Bajden rekao da misli da je ruski lider ubica, a ionako loši odnosi između Moskve i Vašingtona su potonuli na novi najniži nivo posle Hladnog rata.

Autor: redportal.rs

#SAD

#bajden

#odnosi

#putin

#rusija