Ne trošite svoj um na kafu ili vežbanje

Jutarnja rutina je zaista posebna stvar. Nikad ne možemo da shvatimo kako dan započinjete hladnim tušem, ali shvatamo da je za mnoge kofein ono što je zjedan od najvećih potreba u jutarnjim časovima.

Ali postoje neke jutarnje rutine koje su tako jednostavne i odrade svima posao. Ne trošite svoj um na kafu ili vežbanje. Govorimo o vrlo jednostavnim praksama koje ćete nesvesno raditi, a niste shvatili koliko vam pomažu da započnete dan sa zabavom i briošima. Pomalo je čudno, ali takođe i vrlo tačno ako želite naše mišljenje.

Foto: Unsplash.com

Postavite 3 alarma (iz različitih razloga) - Ne mislimo da pritisnemo snooze da bi se malo više naspavali. Iako je to izbor. Možete staviti prvu koja će vas pripremiti za buđenje. Drugi će biti 20 minuta kasnije, da podignete roletne na prozorima, da pustite sunce da uđe. I treće je ustati i skuvati kafu, napitak za doručak ili bilo šta što vam pomaže da ustanete iz kreveta.

Odmah zategnite krevet i započnite dan - Uvek je korisno biti redovan, ali ovaj pokret sprečava vas da ponovo uđete pod tople poplune. Takođe vam pomaže da se osećate kao da ste učinili nešto važno s danom koji je započeo.

Foto: Unsplash.com

Otvorite žaluzine i svetla - Ono što svi imaju je dobro. Ako neke sobe nemaju prozor, možete upaliti svetla ili lampu i probuditi se. Otvorite vrata balkona i pustite da vam zimska hladnoća udari u nozdrve i probudi mozak.

Napravite doručak kao što viđate na Instagramu i dan će proći dobro - Zašto morate da idete u restorane da biste pojeli fin doručak? Zar ne zaslužujete da odvojite vreme i napravite hleb sa avokadom i poširanim jajetom? Palačinke sa javorovim sirupom i borovnicama? Francuski tost sa cimetom i jagodama?

pročitajte još

Popijte ovo svako jutro!

Autor: redportal.rs

#buđenje

#psihologija