A svi su odlični za vaše zdravlje

Već znamo da je većina začina i lekovitih biljaka čudesna za naše zdravlje, ali ne ulazimo u proces proučavanja šta nam tačno svako čudo prirode nudi.

Tako je kurkuma prestala da bude samo obožavani začin koji stavljamo u indijske i druge azijske recepte i postala je neophodan sastojak koji na razne načine štiti naše zdravlje. Pored hrane, možete napraviti vrlo lep napitak od kurkume, sada kada je hladno. Bez obzira imate li prah ili njegov koren, dnevno možete napraviti više od jednog napitka i uživati u blagodatima kurkumina.

Foto: Unsplash.com

Ako želite da ga napravite kod kuće, možete ga kombinovati sa jednako čudesnim đumbirom (dovoljna je 1 kašičica), malo meda i kuvane vode. Sve pomešajte i dobro procedite. Pogledajte sve beneficije koje ćete dobiti i zašto bi to trebalo odmah da uđe u vaš život.

Foto: Unsplash.com

Jača imunološki sistem - Njegovi antioksidanti neutrališu slobodne radikale i smanjuju šansu za oksidativni stres. Stoga, ako čašu napunite pićem od kurkume, zaštitite ćelije od virusa i održavate imunološki sistem na odličnom nivou, posebno sada zimi.

Kurkuma ublažava bol i poboljšava raspoloženje - Kurkuma ublažava suvoću mišića, a istraživanja su pokazala da pozitivno utiče na raspoloženje, koncentraciju i pažnju, ali i na pamćenje, posebno kada je posao u pitanju.

Foto: Unsplash.com

Čini čuda na koži - Prema istraživanju, nekoliko kožnih problema, poput akni i psorijaze, poboljšava se zbog kurkumina. Možete li napraviti masku od kurkume nakon što popijete čaj?

Foto: Unsplash.com

Kurkuma štiti jetru i ubrzava metabolizam - Oksidativni stres koji smo pomenuli direktno je povezan sa zdravljem vaše jetre. Studije samo na miševima pokazale su da kurkumin usporava degeneraciju jetre i radi na saniranju povreda. Pored toga, smanjuje stres i šećer i doprinosi gubitku kilograma. Sve u svemu, kurkuma je važna za metaboličko zdravlje, mada su potrebna dalja istraživanja. U svakom slučaju, po vaše zdravlje.

pročitajte još

Zelena detoks supa 🥣

Autor: redportal.rs

#kurkuma

#napici

#napitak