Huawei Mate 50 Pro ima najbolju telefonsku kameru i najvišu ocenu ikada od DXOMARK-a 📷👆

Stigao je novi kralj mobilne fotografije! 📱📷

Huawei Mate 50 Pro ima najbolju telefonsku kameru i najvišu ocenu ikada od DXOMARK-a. 📷👆

VODEĆI TELEFON ZA MOBILNU FOTOGRAFIJU TRENUTNO DOSTUPAN NA TRŽIŠTU

Vrhunska kamera od 50 MP sa ultra širokim otvorom blende, i prvi fizički podesivotvor blende na svetu u 10 nivoa, počevši of f/1.4, vrhunskim performansama inajvišim rezultatom testa mobilne kamere u istoriji DXOMARK testiranja... da, sve su to opisi koje možemo koristiti kada govorimo o Huawei Mate 50 Pro. Sapostignutom ocenom od čak 149 poena,

Mate 50 Pro je zvanično zauzeo najvišu poziciju na listi najboljih telefona za mobilnu fotografiju trenutno dostupnih natržištu, i pored toga se ističe u drugim kategorijama kao na primer; SuperHold –besprekorno brzo pokretanje aplikacija i surfovanje internetom (što je odličnoukoliko želite da pristupite sajtu koji pravi recenzije i upoređuje online kladionice u Crnoj Gori i slično).

Najnoviji vodeći model kompanije Huawei prošao je test vodeće svetske laboratorije za procenu kvaliteta DXOMARK sa odličnom ocenom i ostavio svenajveće konkurente daleko iza sebe po pitanju performanse i po pitanju kvalitetakamere.

HUAWEI SE VRATIO NA PRVO MESTO NA DXOMARK RANG LISTI

Najnovija DXOMARK rang lista jasno pokazuje da je novi Mate 50 Pro opremljennajboljom mobilnom kamerom koja je dostupna na tržištu. Ovaj model jeopremljen sa kamerom sa ultra širokim otvorom blende od 50 MP i prvim nasvetu fizički podesivim otvorom blende sa 10 nivoa i sadrži ključna poboljšanjaoptičkog sistema, mehaničke strukture, snimanja i tehnologije obrade slike.

Mate-ova kamera sa ultra i fizički podesivim otvorom blende, koji se kreće od f/1.4 do4.0, u kombinaciji sa XD Fusion Pro image drive-om može podesiti kvalite tfotografija slikanih ovim telefonom skoro do nivoa koji postiže DSLR kamera.

Oni su visoko pohvalili i tehničke i fotografske mogućnosti najnovijeg Huawei modela, davajući mu ukupnu rekordnu ocenu od 149 poena. Ocena za fotografije uslikane od Mate 50 Pro je 149 poena i zasnovana je na izvanrednim ukupnim performansama, kao i odličnim rezultatima u kategorijama ekspozicije, fokusa iteksture/šuma.

PRO NA SVAKI NAČIN

Pored dokazanih moćnih sposobnosti ove kamere, novi Mate 50 Pro dolazi saprepoznatljivim dizajnerskim karakterom Mate serije, koji je minimalistički inspirisan aksijalnom simetrijom. Po prvi put se koristi i elegantan Clous de Paris dizajn piramidalnih šara, koji je karakterističan za skupe satove.

Pored elegantnih crnih i srebrnih nijansi koje prve dolaze na domaće tržište, Mate 50 Pro jedostupan i u specijalnoj verziji od narandžaste beganske kože koja dolazi sa "Kunlun staklom", što ovu verziju čini izuzetno snažnom.

Zvanična izdržljivost Kunlun stakla je takođe potvrđena švajcarskim SGS sertifikatom o otpornosti napad sa 5 zvezdica, što ga čini prvim mobilnim telefonom koji je ikada dobio ovaj sertifikat.

Huawei Mate 50 Pro ima najsavremeniju tehnologiju koja značajno poboljšava performansu, a takođe je i prvi Huawei uređaj koji radi na EMUI 13, koji donosi pojednostavljeno upravljanje operativnim sistemima i svakodnevnom interakcijom sa jednostavnom navigacijom jednim dodirom.

Huawei Mate 50 Pro se može poručiti i u crnoj nijansi u pretprodaji po ceni od 9.999 kuna uz zanimljiv poklon. Više informacija o uređaju i prodajnim lokacijamamožete pronaći na sajtu ovog brenda, a kompletnu recenziju i rezultate DXOMARK testa možete pronaći na linku:

https://www.dxomark.com/smartphones/Huawei/Mate-50-Pro.

ZNAČAJ DXOMARK-A

Komercijalni vebsajt pod nazivom DXOMARK, predstavlja sebe kao nepristrasnomerilo koje naučno ispituje telefone, sočiva i kamere. Na primer, hajde da prikažemo kako DXOMARK sastavlja ocenu senzora kamere.

Početna slika koja je uslikana od strane senzora kamere se meri DXOMARK SensorScore ocenom koja uzima u obzir brojne bitne karakteristike kvaliteta slike. Kombinovani rezultat je tajna računica sledeća tri boda:

⚫ Portretni broj koji je merilo dubije boje u bitovima;

⚫ Dinamički opseg izražen kao ocena kvaliteta slike pejzaža i u pauzamadinamičkog opsega;

⚫ Sportski rezultat za performanse pri slabom osvetljenju, izražen kao ISOekvivalent.

Rezolucija koju kamera generiše kada se koristi sa određenim objektivom i meri sepomoću druge metrike koja se zove Perceptualni MegaPix (P-MPix), koja je navedena kao mera oštrine. Prilikom procene oštrine kamere i objektiva, prema DXOMARK-u, P-MPix je preciznija i relevantnija statistika koju fotografi moraju uzeti u obzir.

Mnoge nezavisni časopisi i veb-stranice koriste DXOMARK rezultate, neke od kojihsu: The Washington Post, The New York Times, China Daily, Forbes, Wired,TechRadar, CNET, The Verge, GSM Arena, Tom’s Guide, Sohu, i Sina.

Autor: redportal.rs