Film Ime naroda našeg poznatog reditelja Darka Bajića zatvoriće Dunav film fest

Dunav film fest održaće se od 11. do 19. septembra 2020. godine u Smederevu. Ova manifestacija dešava se po treći put.

Glavni program će se prikazivati u Malom gradu Smederevske tvrđave. Na trgu kod Karađorđevog duda tradicionalno će se održati Klasici srpskog filma, dok će najbolja evropska ostvarenja 2019. biti smeštena na brodu Pristan. 

Dunav film fest, u skladu sa svetskim trendovima, ove godine ponudiće svojoj publici i onlajn program, koji organizuje u saradnji sa PVOD platformom Moj OFF. Filmovi na platfromi Moj OFF biće dostupni besplatno od 12.00 do 23.59 č. u danu kada su najavljeni na sajtu www.mojoff.net.

U glavnom programu biće prikazano deset filmova, od kojih će se sedam takmičiti za glavnu nagradu festivala - Dunavska lađa.

Film Časovi persijskog otvoriće treći Dunav film fest. U takmičarskom programu naći će se i Šarlatan poljske rediteljke Agneške Holand, zatim film Eden, kao i Undine, film koji je nagrađen na Berlinskom filmskom festivalu 2020. godine.

Program Klasici srpskog filma donosi 5 ostvarenja, među kojima su Marš na Drinu reditelja Žike Mitrovića, Oktoberfest Dragana Kresoja i Ciganka Nikole Tanhofera.

View this post on Instagram

Za prave filmofile, ali i one koji su nostalgični za nekim starim vremenima, i ove godine na Karađorđevom trgu prikazujemo Klasike srpskog filma. Koji srpski klasik biste voleli da vidite ove godine? Da podsetimo, Dunav Film Fest već treću godinu saradjuje sa relevantnim institucijama poput Jugoslovenske Kinoteke, Avala Film-a i Vip Mobile kompanijom prikazivajući restaurirane verzije klasika srpskog filma. Do sada su posetioci festivala imali prilike da pogledaju filmove „Nacionalna Klasa“, „Ljubav i Moda“, „Varljivo leto“, „Ko to tamo peva“, „Lepota poroka“ i mnoge druge. Ovo je jedinstvena prilika da podsetimo našu publiku na filmske bisere koje je naša kinematografija izrodila, i ujedno napravimo odlično poređenje sa savremenim filmom koji prikazujemo u okviru takmičarskog programa.

A post shared by Dunav Film Fest (@dunavfilmfest) on

IZVOR: IG / @dunavfilmfest

Svečano zatvaranje festivala obeležiće film Ime naroda našeg poznatog reditelja Darka Bajića. Film govori o Svetozaru Miletiću, uglednom advokatu, članu ugarskog parlamenta i doživotnom borcu za prava i nezavisnost Srba u austrougarskoj Vojvodini. U glavnim ulogama su: Ljubomir Bandović, Žarko Laušević, Katarina Žutić, Andrija Kuzmanović.

Karte za filmove u Malom gradu Smederevske tvrđave mogu se kupiti po ceni od 200 RSD za celo veče, dok su svi ostali programi besplatni. Ceo program možete pogledati OVDE.

Autor: redportal.rs / dunavfilmfest.rs

#DUNAV FILM FEST

#SMEDEREVO