Bio je jedan od petoro dece, a svoje ime dobio je po Oliver Tvistu. Govorio je da je muziku zavoleo kada je od svog oca na poklon za peti rođendan dobio harmoniku.

Oliver Dragojević preminuo je pre dve godine nakon dugogodišnje borbe sa rakom pluća. Preminuo je u Splitu u 71. godini.

Poznati pevač rođen je u Splitu 7. decembra 1947. godine. Bio je jedan od petoro dece, a svoje ime dobio je po Oliver Tvistu. Govorio je da je muziku zavoleo kada je od svog oca na poklon za peti rođendan dobio harmoniku. Pohađao je muzičku školu u Splitu gde je naučio da svira klavir, gitaru i klarinet. Njegov prvi nastup bio je 1961. godine, na Splitskom festivalu za decu gde je izveo pesmu Baloni.

Godinama je impresionirao svoju publiku muzikom koju je stvarao,a neke od njegovih najpoznatijih pesama su Trag u beskraju, Dženi, Cesarica, Kad mi dođeš ti, Nije htjela i mnoge druge.

Oliver Dragojević bio je višestruko nagrađivan muzičar, imao je uspešnu karijeru i ogroman broj fanova koji su se uz njegove pesme i zaljubljivali i plakali. Bio je jedan od retkih muzičara koji su imali priliku da nastupaju u Njujorku, u Karnegi Holu i u Londonu, u Rojal Albert Holu.

Autor: redportal.rs