Kako bi se osvetila dovedla je u opasnost imovinu većeg opsega bivšeg vanbračnog supruga.

Opštinsko državno tužilaštvo u Virovitici otvorilo je istragu protiv žene (49) zbog osnovane sumnje u izvršenje krivičnih dela krađe, odnosno dovođenja u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

Žena je 15. maja ove godine prvo iz otključane ostave u tuđem dvorištu uzela električni roštilj, veću količinu alkoholnih pića i sokova pa ih stavila u građevinska kolica, ukupne vrednosti oko 330 evra a potom iz teretnog automobila uzela 2 motorne testere, vrednosti oko 1.000 evra u vlasništvu drugog oštećenog, piše Jutarnji list.

- Sve otuđene predmete je odnela kući, a potom je, osnovano se sumnja, u cilju da se osveti i dovede u opasnost imovinu većeg opsega bivšeg vanbračnog supruga, u dvorištu porodične kuće oštećenog, smatrajući da je navedeni teretni automobil njegovo vlasništvo, šibicama zapalila zapaljivu tečnost i prolila je po tovarnom sanduku u kojem je bio prenosni rezervoar za gorivo sa 420 litara dizel goriva, jedna metalna bačva sa oko 50 litara goriva evrosuper, 3 PVC rezervoara od po 8 litara sa mešavinom benzina i ulja kao i vazdšni filteri za traktor. Na opisani je način došlo do zapaljenja i prenosa toplote na PVC kanistere ispunjene benzinom i gorenja plastike i vazdušnih filtera za traktor.

Požar je uspeo da ugasi sin oštećenog pa se požar nije proširio na teretni automobil parkiran uz dvorišnu prostoriju i porodičnu kuću, a ni na stvari koje su se nalazile u teretnom vozilu - saopštili su iz ODO-a u Virovitici, dodavši i kako je 49-godišnjakinja navedena krivična dela počinila u neuračunljivom stanju.

Autor: Telegraf.rs

#Hrvatska

#supružnici

#vatra