Odbornici SNS i Moramo polemisali o mandatu Šapića

Kandidat za predsednika Skupštine grada je dosadašnji prvi čovek gradskog parlamenta Nikola Nikodijević, kojeg je predložila njegova odbornička grupa, okupljena oko SPS, smatrajući ga najboljim da nastavi da obavlja taj posao, sa čime se opozicija ne slaže.

Obrazlažući predlog za kandidaturu Nikodijevića, Ivana Vilotijević iz koalicije SPS-JS istakla je da on ima značajno iskustvo, jer je od 2008. godine u političkom životu Beograda, a u prethodna dva mandata predsedavao je Skupštinom grada.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda verifikovani mandati 110 odbornika

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda verifikovani su mandati svih 110 odbornika u novom sazivu gradskog parlamenta.

Sednica je počela izborom Verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata, nakon čega je usledila pauza od 20 minuta kako bi odbor utvrdio ispravnost verifikacionih isprava.

Odbornici SNS i Moramo polemisali o mandatu Šapića

Prvi deo konstitutivne sednice Skupštine grada obeležila je polemika odbornika SNS i koalicije Moramo o tome da li je u skladu sa zakonom izbor Aleksandra Šapića, koji je bio kandidat liste SNS za gradonačelnika, za odbornika gradskog parlamenta.

Odbornik Moramo Miloš Baković Jadžić tvrdi da se izborom Šapića za odbornika krši Poslovnik, kao i da po zakonu on ne može da bude izabran za odbornika, jer je u sukobu interesa, pošto je u isto vreme i predsednik opštine Novi Beograd, dok je njegov kolega Radomir Lazović pozvao Šapića da se odluči da li želi da bude odbornik ili predsednik opštine.

Autor: Tanjug

#Aleksanadar Šapić

#Ivana Vilotijević

#Nikola Nikodijević

#Skupština grada