Sve je jasnije da će deo opozicije oko SSP, DS i NS izaći na izbore 3. aprila i to sa zajedničkom listom.

Sve je jasnije da će deo opozicije oko SSP, DS i NS izaći na izbore 3. aprila i to sa zajedničkom listom. Prema saznanjima lista Nova, ta koalicija će najverovatnije imati nestranačkog kandidata za gradonačelnika Beograda, dok se kao kandidat za predsednika pominje Zdravko Ponoš, potpredsednik NS. Izvor Nove navodi da bi funkcionerka SSP Marinika Tepić trebalo da bude nosilac liste na parlamentarnim izborima.

Zajednički izlazak na izbore SSP Dragana Đilasa, DS, NS Vuka Jeremića, PSG i PzP još nije do kraja dogovoren, ali je sve izvesnije da će se to dogoditi. Kako navodi izvor Nove, na izborima za Beograd, gde postoje i najveće šanse da sa vlasti padne SNS, taj deo opozicije će najverovatnije imati nestranačkog kandidata za gradonačelnika.

Navodno se već zna i ko bi to mogao da bude, ali pomenute opozicione stranke još nisu spremne da sa imenom izlaze u javnost.

Sa druge strane, ne postoje konkretni dogovori oko kandidata za predsednika države. Međutim, u tom kontekstu se pominje Zdravko Ponoš, potpredsednik NS. Ipak, u stranci koju predvodi Vuk Jeremić nisu doneli odluku o tome.

Na pitanja da li je tačno da će Ponoš kandidovati za šefa države, iz ove stranke su odgovarali da imaju više mogućih kandidata za tu funkciju.

List Nova pokušao je juče da kontaktira Ponoša, ali je bio nedostupan. On je pre nekoliko nedelja, gostujući u NewsMax Adria, rekao da na tu temu nije bilo razgovora i dodao da bi opozicija prvo trebalo da se dogovori da traži zajedničkog kandidata.

Autor: NovaS

#Izbori

#Marinika Tepić

#Vuk Jeremić

#Zdravko Ponoš

#dragan đilas