Lideri NATO poslali poruku sa sastanka u Berlinu

Zamenik šefa Severnoatlantske vojne alijanse Mirčea Ðoana čestitao je Ukrajini pobedu na takmičenju za Evrosong i ocenio da "lepa pesma" svedoči o hrabrosti te zemlje u ratu protiv Rusije.

Ministri spoljnih poslova NATO okupili su se u Berlinu da razgovaraju o mogućem članstvu Finske i Švedske u alijansi i ruskoj invaziji na Ukrajinu, a zamenik generalnog sekretara NATO, rumunski diplomata Mirčea Ðoana tom prilikom je čestitao Ukrajini pobedu na Evroviziji, preneo je Rojters.

- Želim da čestitam Ukrajini na pobedi na Evroviziji. Videli smo ogromnu podršku javnosti iz Evrope i Australije zbog hrabrosti. Naravno, i pesma je lepa - kazao je Ðoana.

Nekadašnji ministar spoljnih poslova Rumunije predsedava ministarskim sastankom NATO jer je generalni sekretar Jens Stoltenberg pozitivan na kovid.

Ukrajinski predstavnici pobedili su na Evrosongu sa pesmom Stefanija, a Ðoana je pobedu prokomentarisao u kontekstu rata u Ukrajini i solidarnosti alijanse sa Kijevom.

Ponosni Ukrajinci otkrili su da su preimenovali voz u čast svoje pobedničke pesme.

Šef ukrajinske železnice objavio je da će voz broj 43 iz Kijeva do Ivano-Frankovska biti preimenovan u "Stefanija ekspres". Železničke stanice u Kijevu, Kalušu i Ivano-Frankovsku puštaće pobedničku pesmu kad god voz pristane na stanicu, preneo je "Gardijan".

Autor: Tanjug / redportal.rs

#NATO