Ministar zdravlja najavio liberalizaciju od maja

Izjava ministra zdravlja Grčke da će ta zemlja, kako prenose pojedini mediji, od maja ukinuti sve kovid mere za ulazak, zasad je samo najava i treba sačekati zvaničnu odluku grčke vlade o tome, izjavili su danas Tanjugu sagovornici u ministarstvima i YUTA.

Kako su preneli pojedini beogradski mediji pozivajući se na grčki portal Enimerotika, ministar zdravlja Grčke Tanos Plevris je na Ekonomskom forumu u Delfima, najavio da će Atina od maja ukinuti sve kovid mere za ulazak u ovu zemlju.

U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tanjugu je rečeno da oni nikakvu zvaničnu informaciju iz Grčke koja bi potvrđivala ovu najavu nisu dobili a da takva potvrda nije stigla ni u Ministarstvo spoljnih poslova.

I direktor Asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić ocenjuje da je reč samo o najavi.

- Takvu najavu sam još ranije dobio iz Grčke, ali trebalo bi sačekati početak maja, kada se očekuje zvanična objava grčke vlade o uslovima ulaska u ovu zemlju - kaže Seničić za Tanjug.

Prema njegovim rečima, sadasnji uslovi za ulazak u Grčku su istovetni onima od prošle godine i podrazumevaju potvrdu o vakcinaciji, preležanoj bolesti ili negativan test a jedino je ukinut PLF obrazac.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#grčka