To je najavio ministar zdravlja Kostadin Angelov

Strogi karantin biće uveden u Bugarskoj od 22. marta u vezi sa naglim porastom broja ljudi zaraženih koronavirusom u zemlji. Ovo je u četvrtak, 18. marta, najavio ministar zdravlja Kostadin Angelov na brifingu.

- Situacija u zemlji se i dalje pogoršava, broj slučajeva raste, što nas primorava da uvedemo restriktivne mere na nacionalnom nivou. Oni će biti uvedeni na 10 dana od ponedeljka - rekao je on.

Škole i vrtići prestaće sa radom na teritoriji Bugarske 22. marta. Obustavljen je rad ugostiteljskih objekata, kao i održavanje društvenih, sportskih, kulturnih i zabavnih događaja. Veliki tržni centri se zatvaraju, pozorišta i bioskopi se gase. Prema ministru, predviđene su i druge mere.

Tokom proteklog dana bugarski lekari su identifikovali 4.201 nova slučaja infekcije koronavirusom. Ukupan broj slučajeva u zemlji dostigao je 291.769, a 136 pacijenata sa COVID-19 umrlo je za 24 sata, te je broj umrlih dostigao je 11.715.

Trenutno se 7.804 pacijenta leči u bolnicama, što je rekordna brojka, od kojih se 609 nalazi na odeljenjima intenzivne nege.

Autor: redportal.rs

#Bugarska

#Karantin

#zaključavanje