Spoj trube i džeza dočaraće nam Tosku na moderan način

Sutra će se održati veliki džez spektakl, opera TOSKA u džez aranžmanu Petera Rajter-Šauba, sa početkom u 20 č. u izvođenju Big Benda, RTS-a uz ugledne goste iz inostranstva. Organizator koncerta je Centar beogradskih festivala - CEBEF.

Verzija čuvene opere Toska, koju je komponovao italijanski kompozitor Đakomo Pučini, biće izvedena u džez aranžmanu Petera Rajter-Šauba, a kao solisti nastupiće čuveni džez muzičari Martin Auer, truba, Frančesko Santuči, tenor saksofon i Edrijen Mirs, trombon, a zvuk njihovih instrumenata predstavljaće glavne operske uloge – Tosku, Kavaradosija i Skarpiju. Publika će biti u prilici da vidi i Petera Rajter-Šauba u ulozi dirigenta.

Foto: Privatna arhiva

Peter Rajter-Šaub jedan je od najznačajnijih nemačkih džez muzičara sadašnjice. Pored toga što ga publika prepoznaje kao vrsnog saksofonistu, koji je nastupao sa mnogim istaknutim muzičarima, poznat je i  kao kompozitor i aranžer muzike za Big bend. Šaub na klaviru nastupa sa Big bendom Radio Frankurta, on je saksofonista, pijanista, aranžer, kompozitor, a pored toga što je u karijeri sarađivao sa najpoznatijim džez solistima, nastupao je i sa našim Duškom Gojkovićem.

Ulaznice se mogu nabaviti na tickets.rs i prodajnim mestima Kombank dvorane i Ticket Vision-a.

Autor: Redportal.rs

#kombank dvorana

#opera

#toska