Na mestu gde je Toma pevao 20 dana zaredom

Pod sloganom "Sviramo noćas kao da je tu", danas će u Kombank dvorani u Beogradu, od 17 do 20 časova, biti održano "Veče Tome Zdravkovića", posvećeno muzičkoj legendi koja je preminula pre tri decenije, a čiji biografski film obara rekorde gledanosti, pišu Novosti.rs.

Kako bi proslavili lik i delo kultnog muzičara koji je karijeru gradio upravo na ovom mestu, nekadašnjoj dvorani Doma sindikata, gde je 1987. nastupao čak 20 dana zaredom, posetioci će, uživajući uz Tomine pesme i svirku uživo u holu Kombank dvorane, moći da degustiraju i besplatno piće.

Podsetimo, svoj prvi veliki solistički koncert, Toma Zdravković održao je u Domu sindikata, 1982. godine, a zatim je 1987. imao seriju koncerata i turneju pod nazivom "Oproštajni koncerti Tome Zdravkovića", kada je čak 20 puta zaredom, napunio tu dvoranu. Na tom istom mestu, 34 godine kasnije, simbolično se nedeljama unazad prikazuje biografski film Toma Dragana Bjelogrlića, o legendi domaće narodne muzike. Toma je film o čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i u duši.

Autor: V. N.

#Toma Zdravković

#dom sindikata

#koncert