Odlična za organizam

Svi dobro znamo koliko je šargarepa dobra ne samo za naš vid već i za ceo organizam! Samo jedna velika šargarepa može da obezbedi više od 200% dnevnog unosa vitamina A 😲.

Pored toga, šargarepa je bogata vlaknima, kalijumom i beta-karotenom. Ali malo nas je ikada razmišljalo o korisnim svojstvima šargarepe za kožu i kosu 🤔. Seme i koren šargarepe ne sadrže ništa manje hranljivih materija od samog povrća, a od njih se pravi organsko ulje bogato vitaminima i masnim kiselinama.

Kako ulje šargarepe zapravo deluje i zašto je to najbolji način da negujete kosu i kožu glave piše Magazin Novosti.rs.

Foto: Unsplash.com

KOJE SU PREDNOSTI ULJA OD ŠARGAREPE? 🥕🥕🥕

Ulje šargarepe ima regenerativna, zaštitna, antibakterijska i antihipertenzivna svojstva, zahvaljujući kojima poboljšava cirkulaciju krvi, obnavlja i jača kosu, a takođe je štiti od gljivica i bakterija, uključujući i one koje izazivaju perut i inhibiraju rast. Ista svojstva ulja šargarepe se bore sa ispucanim vrhovima, sprečavaju gubitak kose, stimulišu rast kose, a vitamini A, B, C i E, kao i fosfor i magnezijum u njegovom sastavu, štite kosu od UV zraka i zagađene životne sredine 😍. Osim toga, ulje šargarepe savršeno hidrira kosu i kožu glave, što je još važnije u jesenjem i zimskom periodu.

KOME JE POTREBNO ULJE OD ŠARGAREPE?

Ulje šargarepe je idealno za one sa finom, suvom i kovrdžavom kosom, kao i za one koji žele da ojačaju svoju kosu i učine je mekšom i svilenkastom.

KAKO KORISTITI ULJE OD ŠARGAREPE U KUĆNOJ NEZI?

Stručnjaci preporučuju nanošenje ulja od šargarepe na koren kose i kožu glave ne više od 1-2 puta nedeljno. Može se koristiti i kao hidratantna krema za vrhove tako što ćete ostaviti ulje na kosi nekoliko sati, a zatim ga isprati šamponom. Oni sa suvom ili kovrdžavom kosom mogu ostaviti ulje na kosi preko noći. Ulje ne samo da štiti kosu od lomljenja već i podstiče oporavak i čini je mekom i sjajnom 🤩.

Autor: magazin.novosti.rs

#nega

#ulje od šargarepe

#zdravlje

#šargarepa