Pravi se vrlo lako

Kraljica povrća šargarepa je niskokalorična i prebogata karotenoidima koji se u organizmu pretvaraju u aktivni oblik vitamina A. Zbog obilja karotenoida odnosno vitamina A koji je važan za zdravlje očiju, šargarepa je tradicionalno poznata kao hrana za vid, no odlična je i za jačanje imuniteta, a poboljšava rad mokraćnog i probavnog trakta.

Ovo je oproban recepta za čišćenje pluća od sluzi sa šargarepom, pišu magazin.novosti.rs.

Priprema: Pripremite 1/2 kg šargarepe i 4 kašike meda. Šargarepu očistite i narežite na kolutiće. Stavite u posudu i prelijte vodom toliko da povrće bude prekriveno. Nakratko prokuvajte dok šargarepa ne omekša. Izvadite je iz vode te ispasirajte mikserom ili blenderom. Vodu u kojoj se kuvala šargarepa pustite da se ohladi, pa dodajte med i sve izmešajte s pasiranom šargarepom.

Uzimati u količini od 3 do 4 čajne kašičice na dan.

Autor: magazin.novosti.rs

#PLUCA

#sargarepa

#sok