Bend se raspao 1980. godine, i sad se opet sastavio

Rok bend OPS, u kojem peva glumac Slobodan Boda Ninković, 41 godinu nakon raspada okupio se i objavio svoj prvi album Mala prodavnica delikatesa, koji je u ponedeljak promovisao mini-koncertom za novinare u Beogradu.

Bend pod nazivom Samostalna zanatsko muzičko-delikatesna radionica OPS, koji autorski predvode kompozitor Ninković i stihopisac Jovica Tišma, izveo je nekoliko pesama sa prvog albuma: Pobuna, Jamdiridaj, The Serbian Lover i Ona a ni ja, u kantini Lisabon Kombank dvorane.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

- Na albumu su sve ljubavne pesme. Mnoge su zaostale u razvoju, ali sigurno ćete prepoznati njihovu suptilnost - rekao je Tišma koji je prisutnima novinarima, posluženim čvarcima i kobasicama, poželeo "srećan praznik - početak svinjokolja".

Ninković je drugog pevača Tišmu najavio kao "čoveka koji kvari sve vokalne linije", a on mu je odgovorio da je "tri dana penzioner".

Nakon svirke rok publicista Aleksandar Žikić se prisetio da je prvi put gledao OPS na gitarijadi 🎸 u Smederevu, gde su pobedili jer su ostalim bendovima rekli: - Ima nas više, a Boda je viši i krupniji od svakog od vas! 😄

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Prema njegovim rečima, 40 godina posle toga OPS je objavio svoj prvi, "duhovit, ali ne parodičan" album koji u 10 pesama "promoviše dobro raspoloženje, a to je vrlo retko u našoj savremenoj kulturi".

- Žanrovski je neopredeljen, od bazičnog rokenrola, preko hard roka i repa, do šansone. Njegov značajan kvalitet je što nema pretenzije da bude duhovit, zabavan, društveno osvešćen, ali sve to jeste - ocenio je Žikić.

OPS je osnovan u Smederevu 1977. godine, koncertno su debitovali na festivalu Omladina u Subotici, da bi pobedili 1979. na Zaječarskoj gitarijadi.

Međutim, osim nekoliko demo snimaka bend nije objavio ništa do raspada sledeće godine.

Bend se prvi put ponovo okupio privremeno 2010. godine.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Ninković je rekao agenciji Tanjug da većina pesama na albumu potiče iz prvog razdoblja rada benda, samo što su ih sada "refrešovali, napravili neke intervencije, malo sredili".

- Imamo snimljeno skoro pola drugog albuma, ali smo napravili selekciju. Imamo želju da uživamo u ovome, a koliko će trajati videćemo. Nadam se da će ljudi uživati u albumu bar pola koliko mi dok smo ga snimali - rekao je Ninković.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Album Mala prodavnica delikatesa snimili su pevač Ninković, drugi glas Tišma, gitarista Dragoljub Martić, klavijaturista Miodrag Nadaškić, basista Zoran Lazarević i bubnjar Lazar Pantić.

Izdvač Multimedija mjuzik je najavio da će album od 10. decembra biti dostupan na digitalnim platformama, Jutjubu i na CD.

Autor: Tanjug

#Mala prodavnica delikatesa

#OPS

#Samostalna zanatsko muzičko-delikatesna radionica OPS

#Slobodan Boda Ninković

#boda ninković