Digitalna era nam donosi sve veću upotrebu mašina kao zamenu za mnoge poslove, a već nekoliko godina u Japanu postoje hoteli koji zapošljavaju isključivo robote. 😅

U pitanju je hotel Henn-na Hotel, nalazi se u Tokiju i postoji već nekoliko godina. Nudi posebnu uslugu i doživljaj koji će se zasigurno pamtiti. Namenjen je ljudima koji su obožavaoci digitalne tehnologije, u potrazi su za potpuno novim iskustvom ili jednostavno žele da pobegnu od svakodnevnih komunikacija sa ljudima u okruženju.

Roboti toliko liče na ljude da, kada ne biste znali ko je preko puta vas, ne biste posumnjali da je u pitanju robot. Sposobni su da daju oko 2.000 različitih odgovora i reakcija u toku komunikacije sa gostima, a na neka pitanja mogu da reaguju na više načina.

Pored čovekolikih robota, u hotelu rade i oni u obliku dinosaurusa, koji mogu biti zanimljivi naročito deci. U njima se nalaze senzori koji detektuju pokret i kada se gosti približe robotu u obliku dinosaurusa im požele dobrodošlicu.

U svakoj sobi će goste dočekati mini robot po imenu Tapia, koji će im pomoći da se lakše snađu u sobi. Noćenje u hotelu košta 80 dolara, a umesto ključeva se koristi tehnologija prepoznavanja lica. Ljudsko osoblje dolazi jedino ukoliko se dese kvarovi, ali u hotelu tvrde da se to retko događa.

Pogledajte ovaj jedinstven hotel, koji je već godinama izaziva veliku pažnju:

IZVOR: YT / Motherboard

Autor: redportal.rs

#Japan

#Roboti

#hotel

#tehnologija