Treća pobeda Atlante

Treća utakmica u Džordžiji i treća pobeda Atlante. Uz partiju sezone našeg Bogdana Bogdanovića. Pre tri dana Vizardsi su slavili u Vašingtonu 11 razlike. Noćas su Hoksi uspeli da se revanširaju, doduše ne tako ubedljivo - 118:111, za ukupno četvrti trijumf i mesto u sredini tabele Istočne konferencije.

Bogdanović može da se pohvali vrlo dobrim brojkama. Za skoro 35 minuta na parketu srpski reprezentativac je ubacio 16 poena, uhvatio šest lopti i još toliko puta asistirao saigračima. Ono što je posebno važno za Bogdana jesu odlični procenti šuta, kojima baš i nije mogao da se ponosi na startu sezone. Sa 55,6 odsto iz igre (4/6 za tri poena) bio je odmah iza Klinta Kapele (16 poena, 12 skokova, 77,8 odsto).

Atlanta je prvu ozbiljnu razliku napravila u finišu prve deonice. Za skoro četiri minuta u tom periodu gosti su postigli samo dva poena, dok su Hoksi ponajviše zahvaljujući trojkama Danila Galinarija otišli na +11.

Vašington je na poluvreme otišao sa minus tri (60:63), međutim po povrataku na parketi ponovo je imao krizu šuta, dugo nije mogao da postigne prve poene i domaći su opet pobegli. Tačku na seriju 15:0 trojkama su stavili Tre Jang i Bogdan Bogdanović - 75:60. Ispostavilo se da su to bili ključni minuti...

Vizardsi su u nekoliko navrata uspevali da se spuste na jednocifreni minus, ali do preokreta nisu mogli.

Pored pomenutih Bogdanovića i Kapele važne role kod Hoksa imali su najefikasniji Tre Jang (26 poena), Danilo Galinari (12 poena) i Džon Kolins (12 poena, devet skokova, šest asistencija). U poraženom sastavu izdvojili su se Bredli Bil sa 24 koša, odnosno Kajl Kuzma sa 18.

Autor: redportal.rs

#Atlanta

#bogdanović

#meč sezone

#odigrao

#vašington