Vučić nakon bilateralnog sastanka uručio orden Adou

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je danas predsednika Gane Nana Ado Dankva Akufo-Adou Ordenom Republike Srbije na lenti.

Predsednik Gane odlikovan je za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Gane.

Vučić je Akufo-Adou orden uručio na svečanoj ceremoniji u Palati Srbija posle "tet-a-tet" razgovora i sastanka delegacija 2 zemlje.

- Veliko hvala, počastvovani smo, ovo je 1. poseta predsednika Gane, nakon mnogo decenija. Imali smo priliku da razgovaramo o svim važnim pitanjima, kako u svetu, tako i o našim bilateralnim odnosima. Posebno sam počastvovan, što sam imao priliku, da našem prijatelju, predsedniku Gane, uručim orden zbog razvijanja i učvršćivanja saradnje i prijateljskih odnosa između naših dveju zemalja. Uvek ste dobrodošli! - objavljeno je na Instagram stranici predsednika Srbije ovim povodom.

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / @buducnostsrbijeav

Predsednik Gane je u nedelju stigao u dvodnevnu posetu Srbiji, a učestvuje i na Samitu kojim se obeležava 60 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih.

Inače, Gana je 2019. godine, kao 16. zemlja članica UN, povukla priznanje Kosova uz obrazloženje je da je odluka o priznanju kosovske nezavisnosti 2012.godine bila "preuranjena".

Autor: Tanjug / redportal.rs

#aleksandar vucic

#ganskog predsednika

#predsednik gane

#predsednika gane

#vucic odlikovao