Predsednik Srbije uručio orden

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena violinisti i muzičkom pedagogu Stefanu Milenkoviću.

Milenković je odlikovan povodom Dana državnosti Srbije za naročite zasluge u predstavljanju Srbije i postignute rezultate u oblasti klasične muzike.

- Danas je za mene posebna čast što mogu fizički da uručim orden Karađorđeve zvezde Stefanu Milenkoviću - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je konstatovao da je Milenković zaslužio ovaj orden.

Povratkom u Srbiju pokazao je i da oni koji su nauspešniji, najveći, čije ime sa ponosom izgovaraju i s druge strane Altlantika, umeju da vole svoju Srbiju, konstatovao je Vučić.

Naš proslavljeni violinista istakao je da je Orden ogromna stvar za njega, njegovu porodicu, za njegovu karijeru i ličnu istoriju.

- Kada pogledam šta orden znači u istoriji za sve one koji su ga dobili, osećam se da sam na jednom početku. Da je ovo početak prave odgovornosti i pravih izazova. Ali, ja to volim i motiviše me to, i spreman sam da nastavim sa onim što sam i do sada radio najbolje što mogu - rekao je Milenković.

Autor: redportal.rs

#Vučić

#orden karađorđeve zvezde

#stefan milenković

#violinista