Italijani pobedili posle uspešnijeg izvođenja jedanaesteraca

Reprezentacija Italije je evropski šampion na turniru EURO 2020. Italija je pobedila posle boljih izvođenja jedanaesteraca (3:2) nakon regularnog dela utakmice i produžetaka koji su završeni rezultatom 1:1.

Foto: Tanjug AP/Laurence Griffiths

U regularnom toku utakmice Engleska je povela golom Šoa u 2. minutu, ali je Leonardo Bonaći uspeo da izjednači u drugom poluvremenu, tačnije u 66. minutu.

Drugo poluvreme je produženo za 6 minuta, ali je nadoknada prošla bez golova, da bi se prešlo na produžetke koji su takođe prošli bez promene rezultata.

Uljez na terenu

Već kad su svi pomislili da će ova utakmica proći bez upada u teren svakakvih egzibicionista, to se ipak desilo, skoro na samom kraju, u 88. minutu utakmice, tako da je igra prekinuta na kratko dok ovaj gledalac nije sklonjen sa terena.

Foto: Tanjug AP/Facundo Arrizabalaga

Neki ljudi baš žude za pažnjom. 🙄

Italija izjednačila u 66. minutu - rezultat 1:1

Bonući postigao pogodak i vratio Italiju i igru! Ništa još nije gotovo, a od ovog gola Italija je preuzela inicijativu na terenu!

Foto: Tanjug AP/Paul Ellis

Prvo poluvreme završeno, i dalje 1:0 vodi Engleska

Nakon postignutog gola Engleske igra je zamrla tokom najvećeg dela prvog poluvremena, međutim, pred kraj se zaigralo nešto dinamičnije, ali bez postignutih golova.

Foto: Tanjug AP/Andy Rain

Timovi su na odmor otišli sa rezultatom koji je postignut u 2. minutu utakmice.

Vođstvo Engleza od 2. minuta

Engleska je povela golom već u drugom minutu utakmice, a pogodak je postigao Šo kojeg je proigrao Tripije. Ovo je ujedno i najranije postignuti gol u istoriji finala Evropskih prvenstava.

IZVOR: TW / @EURO2020

Kulminacija prethodnih mesec dana staje u 90 minuta. Duel između Italije i Engleske daće nam šampiona Evrope.

Azuri žele drugu titulu na Euru, prvu posle 53 godine, dok Englezi žele prvu evropsku titulu, a drugu od 1966. godine.

Foto: Tanjug AP/Carl Recine

Na putu ka finalu, Italijani su upisali svih šest pobeda. U grupi A su savladali Tursku, Švajcarsku i Vels, zatim u osmini finala Austriju, pa u četvrtfinalu Belgiju i na kraju u polufinalu Španiju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Engleska je u grupi pobedila Hrvatsku i Češku, remizirala sa Škotskom, pre nego što je u nokaut fazi trijumfovala nad Nemačkom, Ukrajinom i Danskom.

Tom Kruz i Dejvid Bekam se opkladili?

Za finale vlada veliko interesovanje, a u prilog tome ide i snimak koji je objavljen na Tviteru, na kom se vidi kako engleska fudbalska zvezda Dejvid Bekam i proslavljeni holivudski glumac Tom Kruz zajednički prate utakmicu.

Ostaje nam da nagađamo šta je značio ovaj gest između njih dvojice. A takođe, i za koji tim će osvajanje EURO 2020 biti nemoguća misija. 😉

IZVOR: TW / @TheNBAHustle

TUČE OKO VEMBLIJA

Utakmica se održava pod velikim merama obezbeđenja, međutim, i pored svih napora zabeležene su masovne tuče oko stadiona Vembli.

Tako je profil na Tviteru @LeftWingSociety okačio snimak na kom se vidi sukob engleksih navijača sa radnicima obezbeđenja i redarima u neposrednoj blizini stadiona.

IZVOR: TW / @LeftWingSociety

Autor: Tanjug / Novosti online / redportal.rs

#EURO 2020

#Engleska

#Finale

#Italija