Čestitao i Federer

Srpski teniserski as Novak Đoković u finalu turnira u Vimbldonu savladao je italijanskog tenisera Matea Beretinija rezultatom 3:1 (6:7, 6:4, 6:4, 6:3) i postao šampion i ovog turnira.

Ovo je šesta Đokovićeva pobeda na Vimbldonu i dvadeseta na gren slem turniru (malo li je?) 😄.

- Zadnjih 10 godina na gren slemovima su predstavljale jedno fantastično putovanje, putovanje koje se još nije završilo - rekao je Nole primajući trofej.

Foto: Tanjug AP/Alberto Pezzali

Čisto da se zna ko je najbolji, još jednom.

Četvrti set - potpuna dominacija srpskog tenisera

Nole je dobio četvrti set ubedljivije nego prethodna dva i postao pobednik na turniru u Vimbldonu. 🏆

Treći set - isto kao drugi, ali brže

Novak Đoković je uspešno ponovio igru iz prethodnog seta i dobio Beretinija istim rezultatom. Srpski as nastavlja borbu. 😊

Drugi set - ograničena dominacija Novaka Đokovića

Novak Đoković je dobio drugi set u finalu Vimbldona rezultatom 6:4 i vratio se u igru! Nema lakih poena za Italijana!

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

Prvi set - Nole je tesno izgubio

Najbolji svetski i srpski Novak Đoković je izgubio prvi set u finalu Vimbldona protiv italijaskog tenisera Mateoa Beretinija. Rezultat 1. seta je 6-7 za Beretinija.

Foto: Tanjug AP/Steve Paston

Novak je danas igra 30. grend slem finale, sedmi put će igrati meč za trofej Vimbldona i imati šansu da ga dobije šesti put.

Beretini i Đoković su se do sad sastali 2 puta u karijeri, prvo u grupi završnog mastersa u Velikoj Britaniji kada je Đoković pobedio u 2 seta, a kasnije i u četvrtfinalu Rolan Garosa ove godine.

Inače, Novak Đoković je opet, kao posle finala Rolan Garosa, obradovao jednog od svojih najmlađih navijača - simpatičnu devojčicu koja ga je bodrila sa tribina.

IZVOR: TW / @Wimbledon

Čestitao mu i Federer

Povodom velike pobede Novaka Đokovića na ovogodišnjem turniru u Vimbldonu, oglasio se i švajcarski teniserski as Rodžer Federer, i to preko svog zvaničnog naloga na Tviteru.

- Čestitam Novaku na 20 velikoj tituli. Ponosan sam što sam imao priliku da igram u posebnoj eri teniskih šampiona. Prelepa igra, svaka čast - napisao je Federer u čestitki.

IZVOR: TW / @rogerfederer

Autor: Redportal,rs

#Sport

#vimbldon

#đoković