Optužili Rusiju za kontinuiranu agresiju na Ukrajinu

Američka delegacija, predvođena vojnim atašeom u Kijevu, Bretani Stjuart, posetila je područje vojne operacije u Donbasu i upoznala se sa operativnom situacijom, saopštio je pres-centar Operativnog štaba Združenih snaga Ukrajine (JFO).

- Zamenik komandanta JFO, Eduard Moskalev, upoznao je američku delegaciju sa trenutnom bezbednosnom politikom i operativnom situacijom na frontu - saopštio je pres-centar na Fejsbuku.

Takođe se napominje da su predstavnici Sjedinjenih Država posetili jedinice ukrajinske vojske, koje izvršavaju zadatke na liniji razgraničenja, i razgovarali sa snagama bezbednosti.

- Američka vlada je duboko zabrinuta situacijom koja se razvija oko granica Ukrajine i na svaki mogući način podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine - rekla je Stjuart.

Ranije je optužila Rusiju za "kontinuiranu agresiju" na Ukrajinu. Američki vojni ataše u Moskvi pozvan je u Ministarstvo odbrane da izjavi provokativne Stjuartove reči. Rusko odeljenje je naglasilo da "navedena izjava sadrži lažne izjave, provokativne je prirode i gura ukrajinsku stranu na vojno rešenje unutrašnjeg sukoba u Donbasu".

Autor: redportal.rs

#Donbas

#SAD

#Ukrajina

#delegacija