Optužili ženu da poseduje lažne papire za stan

MERDARE: Pripadnici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas na Merdaru Milu Anđelković, iz sela Novake kod Prizrena, saopštila je jutros Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Uhapšena je zbog navodnih falsifikovanih papira za stan, a nakon saslušanja puštena je da se brani sa slobode.

Kako prenosi portal KoSSev, a kako navode iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Anđelković, koja je povratnica is sela Novake, sprovedena je nakon hapšenja pod pratnjom policije u stanicu u Suvoj Reci.

Ona se tereti da je falsifikovala papire za stan u Suvoj Reci, koji je, kako se dodaje u saopštenju, njen otac dobio od Elektrokosmeta još 1998. godine.

Iz Kancelarije preciziraju da u ovom stanu živi Albanac koji je bivši kolega njenog pokojnog oca, te da je, iako je doneto rešenje o iseljavanju, napravljen dogovor da on ostane u stanu i plaća kiriju.

Međutim, kako dodaju, kiriju je platio samo jedan mesec, a posle toga je nastavio bespravno da živi u stanu.

Navode i da su odmah nakon hapšenja obezbedili advokata i obavestili sve relevantne predstavnike međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji.

Kako ocenjuju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju:

Hapšenje Mile Anđelković još jedan je od brutalnih primera zastrašivanja Srba povratnika na Kosovo i Metohiju. Očigledna je namera vlasti u Prištini da se Srbi različitim mehanizmima pritisaka i pretnjama hapšenjem odvrate od povratka.

Podsetili su da je jedna od tema o kojima se razgovaralo nakon nastavka dijaloga u Briselu bilo upravo pitanje raseljenih lica.

Međutim, kako dodaju, zbog nedostatka političke volje u Prištini još uvek ne postoje potrebni uslovi za povratak raseljenih Srba, te da to pokazuje i primer Anđelkovićeve.

Zatražena je reakcija Brisela i međunarodnih misija.

Autor: kossev.info

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Maltretiranje Srba

#Merdare

#Povratnici

#Priština

#brisel

#hapšenje

#pregovori