Sajam GULFOOD traje od 21. do 25. februara

Na sajmu GULFOOD u Dubaiju, jednoj od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, učestvovaće 11 kompanija iz Srbije. Održava se od 21. do 25. februara, i ovo je prvi sajam uživo od početka pandemije.

Nastup naših kompanija organizuju Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije.

- Srbija predstavlja različite artikle i kompanije koje imaju ambiciju da budu prisutne ili su već prisutne na tržištu Blistog Istoka. Značajno je to što predstavljamo sveže i smrznuto voće i povrće, zdravu hranu, prerađevine od pirična i kada pogledamo strukutru naših poizvođača ona odslikava našu zemlju – rekao je Marko Selaković iz Privredne komore Srbije, ističući da mu čast kako je Srbija prestavljena na ovom sajmu.

Foto: Pixabay.com

- Mi smo pozvali proizvođače koji su morali da daju kompletan kocept kako će se prestaviti na sajmu. Do sada se 11 kompanija kvalifikovalo da učestuvje – rekao je on dodajući da se ovog puta sve drugačije odvija sa obzirom na koronavirus.

Na polju inovacije srpska kompanija sa ceđenim sokovima i džemovima kvalifikovala kao finalista u domenu zdrave hrane.

- Ne samo dobar nastup već i tehnološka inovacija naših proizvođača se dobro predstavila - kaže on dodajući i da se do sada 8 srpskih komanija kvalifikovalo u raznim takmičenjima.

Autor: redportal.rs

#Dubaji

#ceđeni sokovi

#džemovi

#hrana

#prehrambena industrija

#sajam GULFOOD