Zoran Veselić biće sahranjen sa uz vojne počasti u Laćarku

Posmrtni ostaci Zorana Veselića, vojnika poginulog na Košarama 1999. biće, posle skoro 22 godine, sutra preuzeti u Prištini i u petak sahranjeni u rodnom Laćarku kod Sremske Mitrovice.

Veljko Odalović, predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije preuzeće sutra u 10 č. na Institutu za sudsku medicinu u Prištini telo Veselića, koji je bio dobrovoljac u regulanim jedinicama VJ.

Veselić je poginuo 19. aprila sa dva saborca u mestu Maja glava na Košarama. Posmrtni ostaci, koji su pronađeni prošle godine, su identifikovani u novembru 2020, a ovo je prva primopredaja tela u Prištini od septembra 2019, kada su preuzeti posmrtni ostatci sedam osoba mučki ubijenih u bunkeru u Đakovici.

- Tada smo našli posmrtne ostatke porodice Šutaković – roditelja i tri maloletna muška deteta, kao i bračnog para Petrović. Tražimo još šest tela vojnika s Košara, imamo neke informacije o mogućim mestima gde počivaju, predali smo ih u Prištini – kaže za Kurir Odalović.

Posmrtne ostatke Zorana, koji je rođen 12. februara 1972. u Sremskoj Mitrovici i sa 27 poginuo na Košarama, sutra će u Laćarku dočekati i potom sahraniti ujak jer je ova porodica imala strašnu sudbinu. Godinu dana posle Zoranove smrti preminuo je njegov otac, a pre dve godine i majka, pa nisu dočekali ni sinu da odu na grob. Zoranov brat je trenutno na izdržavanju zatvorske kazne.

- Zoran će biti sahranjen uz vojne počasti u Laćarku – navodi Odalović.

Foto: Printscreen /mitrovica.info

SLIKA: Junaci sa Karaule Gorožup, vojnici i starešine sa starim vodonikom Žarkom Petrovićem na vrhu Paštrika

Autor: mitrovica.info

#Junak s Košara

#sahrana