Biraće se najlepši izgled vagona za metro

Delegacija Republike Srbije, predvođena ministrom finansija Sinišom Malim, nastavila je danas posetu Francuskoj sastancima u kompaniji Alstom, koja će raditi na projektu izgradnje beogradskog metroa. U delegaciji se nalaze i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor JKP Beogradski metro i voz Stanko Kantar.

Srpska delegacija danas je najpre razgovarala sa generalnim direktorom kompanije Alstom Henrijem Pupart Lafaržom, nakon čega su članovi delegacije prisustvovali prezentaciji šest vagona beogradskog metroa, od kojih su izabrana četiri. Kako je ministar objasnio, dizajneri Alstoma, koji imaju najbolje reference u tom poslu, su dali predlog za pomenute dizajne.

- Građani Beograda i Srbije daće svoj glas do kraja godine onom dizajnu koji će na kraju biti implementiran u projekat beogradskog metroa, za model koji će Beograđane i goste prestonice voziti prvom linijom. Do kraja godine očekujemo početak radova na Makiškom polju - istakao je Mali.

Foto: Ministarstvo

Prva linija metroa će povezivati Železnik i Mirijevo, biće dugačka 21,3 kilometra i imaće 21 stanicu. Druga linija će povezivati železničku stanicu Zemun i Mirijevo, biće duga 19,2 kilometra i imaće 20 stanica. Njih dve će se ukrštati na Savskom trgu.

Autor: redportal.rs

#anketa

#beograd

#glasanje

#izgled

#metro

#vagona

#vozova