Borba za plej-of

Košarkaši Partizana igraju veoma loše ove sezone. Nakon niza poraza i nedovoljno dobre forme, nalaze se na neslavnom 7. mestu tabele ABA lige.

Crno-beli večeras igraju odlučujući meč za prolazak među 4 najbolja tima ovog regionalnog takmičenja.

Večeras od 19 časova Partizan će imati težak zadatak na gostovanju Cedeviti Olimpiji u Ljubljani.

Crno-beli su u 1. duelu pobedili Cedevitu Olimpiju u Beogradu rezultatom 87:77.

Partizan u dosadašnjih 15 odigranih utakmica imaju ostvarenih 7 pobeda i 8 poraza, dok večerašnji protivnik ima čak 10 pobeda i 3 poraza, uz 2 odložene utakmice.

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc)

IZVOR: IG / @partizanbc

Trener Partizana Sašo Filipovski istakao je da večerašnji protivnik trenutno igra najbolje u ligi:

- Cedevita Olimpija trenutno igra u odličnoj formi. U odličnoj su šuterskoj formi, 2 puta su dobili Budućnost, pobedili su Burg. Radi se o dobro treniranoj ekipi, sa odličnom organizacijom igre, gde igrači poštuju sistem i dobro sarađuju u odbrani i napadu. Igramo protiv ekipe koja, po mom mišljenju, trenutno igra najbolju košarku u ligi. Mi ćemo na ovoj utakmici dati sve od sebe. U Ljubljani, Partizanu nikada nije bilo lako za igru. Želimo da odigramo dobru, jaku utakmicu. Svakako, mi ćemo dati sve od sebe i pripremiti se najbolje što možemo u ovom jednom danu da sutra u Stožicama pružimo svoj maksimum - istakao je Filipovski.

Trener crno-belih odgovorio je na pitanje da li će se u večerašnjem sastavu naći i Rašon Toman, s obzirom da je doživeo povredu šake pred takmicu protiv Lokomotive u Evrokupu:

- Nadam se da ćemo biti zdravi jer je stanje Tomasa, koji nije igrao na prošlom meču, još uvek nepoznato. Nadam se da će moći da igra - završio je Filipovski.

Kompletnu izjavu možete čuti u nastavku:

IZVOR: YT / BC PARTIZAN TV

Autor: redportal.rs

#ABA Liga

#kk partizan

#kkcedevitaolimpija

#utakmica