Tviteraši učestvovuju anonimno u političkoj emisiji.

Tviteraši Samodejo i Bora Konj su u žiži javnosti na Tviteru poslednje nedelje od kada su organizovali Spejs dijalog na Tviteru.

Naime, Spejs je platforma koja je omogućena na Tviteru radi direktne verbalne komunikacije, njih dvojica su napravili upravo jednu Spejs sobu kako bi debatovali o aktuelnim političkim pitanjima u Srbiji.

Glavna tema je bio referendum u Srbiji na koji se uključio i predstavnik vlasti Vladimir Đukanović i podelio svoje mišljenje sa učesnicima tog spejsa.

Nakon toga ova 2 tviteraša su se našla pod napadom da nije trebalo da dozvoljavaju predstavnike vlasti da učestvuju u spejsu na Tviteru.

Dva tviteraša su pozvana u emisiju na N1 zajedno sa analitičarom Bobanom Stojanovićem kako bi objasnili svoj slučaj i izjavili da se ne slažu da ne treba dozvoljavati nekome da ne učestvuje već da je dijalog sastavni deo demokratskog društva i nastavili da daju svoju podršku debati o referendumu.

- Ako dijalog nije deo demokratskog društva, ja ne znam šta je onda? - zapitao se Bora Konj u emisiji.

- Nas su odmah nakon Spejsa krenuli da napadaju svuda po Tviteru - izjavio je Samodejo, koji je organizovao pomenuti Spejs i dodao:

- U jednom trenutku mi je zablokirao telefon i nisam mogao ništa da kontrolišem na Spejsu - dodao je Samodejo.

Autor: redportal.rs

#Bora Konj

#N1

#Samodejo

#Spejs

#dijalog

#tviter