Završena grupna faza Lige Evrope

Fudbaleri Crvene zvezde su završili grupnu fazu Lige Evrope, ali ne i takmičenje u 2. po jačini evropskom fudbalskom takmičenju. Sinoć je u Češkoj bilo 0:0, a tim rezultatom je Zvezda osvojila 11. bod što je bilo dovoljno za 2. mesto u grupi.

Išli su sinoć izabranici Dejana Stankovića na pobedu, ali nisu uspeli da postignu gol i u Beograd donesu nova 3 boda. Ben je pogodio stativu, dok je Veljko Nikolić imao solidan šut sa ivice šesnaesterca. Ivanić je takođe imao dobar udarac, kao i situaciju kada je skinuo loptu sa glave Rodiću.

Treba reći da je Borjan ponovo bio na visini zadatka. Imao je par odličnih odbrana, a standardno je gospodario u vazduhu svog kaznenog prostora. Borjan i Zvezda opet nisu primili gol, što je 3. utakmicu zaredom.

Iza Zvezde je uspešna evropska jesen. Ostvarene su 3 pobede i 2 nerešena rezultata. Posle poraza od Omonije malo ko je očekivao da će Zvezda napraviti ovakav rezultat. Ali verovao je Dejan Stanković, verovali su igrači, verovali su svi u klubu i to je dalo rezultata.

Zvezda ima još 2 utakmice u domaćem šampionatu, posle koji će se spustiti zavesa na 1. deo sezone. Kada dobije protivnika u narednoj fazi imaće dovoljno vremena da se pripremi i pokuša da dodatno pomeri lestvicu kada je Evropa u pitanju.

Autor: redportal.rs

#Liga Evrope

#crvena zvezda

#fudbal