Severni London punom parom radi na prodaji nepotrebnih igrača, kao i dovođenju preko potrebnih pojačanja

U samo nekoliko dana, dva igrača koja su postala višak u timu Mikela Artete, nalaze novi angažman. Sead Kolašinac se vraća u Nemačku, ali ovaj put ne u Šalke, već u Bajer Leverkuzen. Transfer će biti težak 11.000.000 evra + bonusi.

Drugi odlazak iz Arsenala je Lukas Toreira. Urugvajac koji je pojačao Arsenal dolaskom iz Sampdorije, nije se najbolje snašao od dolaska Artete u Arsenal, stoga je odlučio da je vreme za sledeći korak u karijeri. Prema izveštajima, omaleni Urugvajac će postati pojačanje Atletika iz Madrida i veliko je pitanje da li će Arsenal uspeti da u zamenu za Toreiru dobije Tomasa Partija, koji je najveća želja stručnog štaba celog prelaznog roka.

Ova dva transfera treba da naprave prostor za transfer Husema Auara u iznosu od 50.000.000 evra. Arsenal je pokušavao da izboksuje manju cenu, ali bez uspeha. Husem Auar se najavljuje kao predvodnik nove generacije i stvaranja novog identiteta Tobdžija.

U Totenhemu je situacija još burnija. Murinjo očajnički traži štopera, a potreban mu je i bekap napadač. Neko ko će sa Kejna skinuti preveliki teret i dati mu prostor da se odmori od ludačkog tempa engleskog fudbala.

Kao novi kapitalac u dresu Totenhema, posle dolaska Bejla, najavljuje se Milan Škrinijar. Štoper Intera koji prethodnih godina igra dobro, bio bi veliko pojačanje za Sparse, međutim Inter traži velikih 60.000.000 evra, što Totehnem nije spreman da da. U slučaju da se ne dogovore Sparsi i Inter, alternativa biće Antonio Ridiger, štoper Čelsija, koji nije u ozbiljnim planovima Lamparda, a u isto vreme predstavlja i jeftiniju opciju od Škrinijara.

Kao novi napadač Totenhema pominje se Poljak, Arkadijuš Milik. Igrač Napolija prošle godine je odigrao više od 2000 minuta i na 35 utakmica postigao 14 golova. Ovo je Totenhemu izuzetno potrebno, iskusan napadač koji u rotaciji može da pruži dosta. Govori se o pozajmici od 7.000.000 evra sa obaveznim otkupom na kraju sezone za 18.000.000 evropskih novčanica.

Dva ulazna transfera, Totenhem planira da pokrije odlaskom Dele Alija u PSŽ, nakon što ga je Murinjo precrtao sa spiska potrebnih igrača.

Autor: redportal.rs

#2020

#Arsenal

#BPL

#England

#Engleska

#FPL

#Fantazi

#London

#PL

#Premijer Liga

#Totenhem

#Tottenham

#Transfer

#Transferi