Akuelni šampion zasigurno neće odbraniti titulu

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa, aktuelnih šampiona NBA, završili su učešće u ovosezonskom plej-ofu u prvoj rundi. Lejkersi su poraženi u šestom meču od Finiksa Sansa 113:100, te su ukupnim rezultatom 4-2 eliminisani iz doigravanja.

Lebron Džejms, poznat i pod nadimkom „kralj“, prvi put u karijeri nije uspeo da se plasira u drugu rundu plej-ofa, i za to najviše treba da krivi Entonija Dejvisa koji se povredio u četvrtoj utakmici.

Lejkersi su imali 2-1 u seriji, međutim, povredio se drugi najbolji igrač ekipe i Sansi su u četvrtom duelu izjednačili na 2-2. „Obrva“ nije igrao u petoj utakmici, što je Finiks iskoristio i poveo sa 3-2, a ni u šestom meču nije bio od pomoći.

Posle samo pet minuta igre morao je da napusti teren i nije se vraćao do kraja. Lebron je ostavljen na cedilu, ostatak tima igrao je jako slabo i Sansi su od 1-2 došli do 4-2.

Buker je još jednom dokazao da je košarkaš za velika dela, a to isto moraće da potvrdi i protiv Denver Nagetsa u polufinalu Zapada.

IZVOR: YT / Z. Highlights

Za Lejkerse predstoji burno leto jer je očito da je Lebronu, koji ima 36 godina, potrebna mnogo veća pomoć ukoliko ekipa žela ponovo da se takmiči za NBA prsten.

Autor: sputnik.rs

#LA lejkersi

#eliminisani

#nba plej of

#šampioni