Šampion može biti samo jedan

Liga šampiona došla je do samog kraja. Večeras se od 21 č. na stadionu Porta Dragau igra veliko finale najboljeg klupskog takmičenja na svetu. Rivali dolaze iz Engleske, Siti i Čelsi će odmeriti snage i pokušati da dođu do ušatog.

IZVOR: TW / @ChampionsLeague

Nebesko plavi iz Mančestera nikada nisu igrali ovakvu utakmicu, a s obzirom da su prethodnih sezona iz takmičenja ispadali veoma rano za njihova očekivanja večeras imaju šansu da uđu u istoriju. Pep Gvardiola ima iskustva sa ovakvim utakmicama jer je već osvajao Ligu šampiona, pa je baš zato i doveden u Siti.

Tim koji predvodi Gvardiola je favorit, ali finale je posebna utakmica što smo mogli da vidimo i u finalu Lige Evrope gde je autsajder osvojio pehar. Ipak, Siti je veoma rano osvojio prvenstvo u svojoj državi pa je imao mnogo više vremena da se okrene ovom meču.

Tomas Tuhel je prošle sezone izgubio finale, ali je ove sezone pokazao da je trener za velika dela. A obično fudbal velike radnike i nagradi novom prilikom. Biće teško Čelsiju da zaustavi Siti, ali dobrom organizacijom igre i pametnim napadom sve je moguće.

Šampion može biti samo jedan! Uživajte u finalu!

Autor: redportal.rs

#Finale

#Portugal

#Siti

#celsi

#liga sampiona