Košta neverovatnih 400 dolara.

Nekoliko studenata dizajniralo je Plufl, prvi pseći krevet na svetu za ljude.

Ako mislite da je Plufl samo preveliki krevet za pse, tehnički ste u pravu, ali prema njegovim kreatorima, studentima Univerziteta Britanske Kolumbije Noi Silvermanu i Juki Kinošiti, to je takođe mnogo više od toga. Plufl je dizajniran da pruži optimalno iskustvo dremanja i maksimizira udobnost i podstakne osećaj sigurnosti, pružajući olakšanje onima koji imaju ADHD, stres i probleme povezane sa anksioznošću.

Košta neverovatnih 400 dolara.

Foto: Printscreen YouTube/Trends by JPM

Noa Silverman i Luki Kinoshita rekli su za Sleepopolis da su došli na ideju za pseći krevet za ljude dok su se družili u kafiću u Vankuveru pod nazivom Great Dane Coffee, gde su se sprijateljili sa vlasnicima i njihovom ljubimcem nemačkom dogom Ladi. Tada de Silverman zapitao:

- Zašto ljudi ne bi imali i ovo?

Za razliku od stvarnog kreveta za pse, Plufl je navodno mnogo udobniji, zahvaljujući jastuku od memorijske pene i ojačanoj ivici koja omogućava korisnicima da naslone glavu na njega kada žele. Takođe su dodali kaiševe i uključili torbu uz svaki Plufl, tako da se može lako skladištiti ili transportovati.

- Ovalni oblik podstiče položaj fetusa (najčešći i udobniji oblik spavanja prema istraživanjima), dok debela ivica jastuka omogućava korisnicima da podvrgnu ruke i stopala, podstičući osećaj sigurnosti. Ortopedska memorijska pena pruža dovoljnu podršku, a veštačko krzno je meko i smirujuće na dodir - navodi se u zvaničnom opisu.

IZVOR: YT / Trends by JPM

Autor: redportal.rs

#ljudi

#plufl

#pseći krevet

#svet