Policija u Bogatiću je posle učestalih krađa u selu Glogovcu razotkrila grupu maloletnika

U jesen, kada se priprema ogrev za zimu, kradljivci u Mačvi više nego u drugo doba godine kradu drva iz šuma, ne prezajući da testerama obore visoka stabla jasena i hrasta i sve odnesu da bi se grejali ili prodali. Na meti su najčešće velike i stare šume u kojima se teže primeti kada se iseče nekoliko stabala.

Policija u Bogatiću je posle učestalih krađa u selu Glogovcu razotkrila grupu maloletnika iz Badovinaca koji su osumnjičeni da su u 3 šume isekli 29 stabala jasena i hrasta.

- Po nalogu višeg javnog tužilaštva protiv maloletnika je podneta krivična prijava u redovnom postupku i oni će biti procesuirani kod sudije za maloletnike - kažu u policiji.

Došli su sasvim slučajno, nakon što ih je u šumi Milana Simeunovića primetio njegov komšija Žika Vesić. Pošto je u njegovoj šumi ranije isečeno oko 12 kubnih metara jasenovog drveta, on se zainatio da "uhvati" lopove, pa je češće od kuće išao da obilazi svoju šumu

- Na putu do svoje šume ugledao je trojicu dečaka koji su u trenu krenuli da beže preko njiva, a ostavili su traktor i punu prikolicu drva. Policija je izašla i obavila uviđaj i kada su kradljivci pronađeni Milanu su drva vraćena, a lopovima traktor i prazna prikolica - kažu u selu

Autor: Telegraf.rs

#Drva

#Ogrev

#deca