Policija upozorava na grupu razbojnika 😏

Zbog učestalih krađa na području Nacionalnog parka Krka, šibenička policija upozorava građane i turiste da pripaze na svoje stvari i savetuje kako da se ponašaju, a sve u cilju sprečavanja sličnih događaja.

- Posebno izdvajamo događaje na području Nacionalnog parka Krka gde je više osoba prijavilo krađu novčanika (za sada su prijavile 45-godišnja bosanska i 49-godišnja nemačka državljanka) na način da izvršitelji iskorištavaju gužve na frekventnim mestima i iz torbi ili ranca pretežno otuđuju novčanike – ističu iz policije. 

Džepne krađe se najčešće se događaju na mestima gde se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u sredstvima javnog prevoza, u ugostiteljskim objektima, trgovinskim centrima, čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, na pijacama, raznim javnim okupljanjima, plažama i drugim prometnim mestima.

Počinioci krivičnih dela mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a uglavnom rade u grupama tako što 1 osoba odvlači pažnju, dok druga zavlači ruku u džep ili torbicu i izvlači novčanik predaje ga trećoj osobi, koja nestaje u gužvi.

Autor: Sibenski.hr

#Hrvatska

#Nacionalni park

#krađa