Niko iz hitne pomoći, policijske stanice ili bolnice im nije javio da im je sin poginuo

Zar iz novina da saznamo da nam je sin nastradao? Niko od policije, nadležnih, nije nam ništa saopštio.

Obišli smo sve bolnice, hitne pomoći, policijske stanice i niko ništa ne zna da nam kaže. Znamo da je bio u smeni i da ga nema, ali niko nam nije zvanično rekao.

Ovako neutešna govori porodica Miloša Sakovića (21), mladića koji je nastradao u ekploziji u firmi Edepro u Leštanima, dok u svom domu u Kaluđerici čeka vesti nadležnih.

- Završio je srednju Elektrotehničku školu i godinu dana je radio u firmi Edepro - govori skrhan bolom Milošev otac Slaviša. - Rekli su da je i njegov kolega Miljan Jojić poginuo na licu mesta, a da je taj treći ugrožen. On je dete kakvo jedan roditelj poželeti može. Ni mrava nije zgazio, toliko je dobar. Bili smo s njim letos na moru, svuda išli zajedno. Razumite nas, još smo u neznanju i šoku, ne možemo ništa više da kažemo.

Ispred porodične kuće izašla je danas Miloševa strina, koja je rekla novinarima da je Milošev otac, čim je video dim, odmah krenuo put fabrike jer je znao da je sin u smeni:

- Niko nas nije pozvao. Mi u kući kukamo i plačemo, a ništa ne znamo. Inicijale smo videli u novinama i saznali da je on, mada potvrde o tome nema. Sinoć smo obišli sve bolnice, zvali smo ga na telefon, ali je bio nedostupan. Miloša nema, a dete je bilo na poslu.

Rođaci i komšije nastradalog Miloša za njega imaju samo reči hvale.

- Cela porodica, kao i Miloš, divni su. I kao mali je bio veoma poslušan, nikad nikavih problema s njim, jedna dobrica, vredan, radan. I sad da ovako nastrada - kažu rođaci.

Autor: novosti.rs

#Edepro

#eksplozija

#mladić

#nesreća