Ali možete disati normalno 🦷

DentalSlim Diet Control je uređaj za smanjenje telesne težine dizajniran da omogući korisnicima da otvore usta samo oko 2 mm, čineći ih nesposobnim za žvakanje dok omogućavaju disanje i govor.

Ovaj uređaj su razvili naučnici sa Univerziteta Otago na Novom Zelandu. U pitanju je oralni uređaj koji stomatolog prikači na gornje i donje zube korisnika. Sadrži jedinstvene zavrtnje za zaključavanje proizvedene po meri koji se napajaju magnetima, koji kada se aktiviraju omogućavaju otvaranje usta samo oko 2 mm, ograničavajući nosioca na tečnu ishranu, istovremeno omogućavajući im da normalno dišu i govore.

- To je neinvazivna, reverzibilna, ekonomična i atraktivna alternativa hirurškim zahvatima. Činjenica je da nema negativnih posledica sa ovim uređajem - rekao je pro-prorektor Univerziteta Otago za zdravstvene nauke profesor Paul Brunton u saopštenju za štampu.

Ipak, na društvenim mrežama je naiša na oštar sud. Mnogi su ga opisali kao varvarski instrument mučenja. Međutim, naučnik koji ga je razvio pojasnio je da DentalSlim nije dugoročno rešenje za mršavljenje koje svako može da isproba.

IZVOR: YT / WUSA9 

Naučnici koji su izmislili ovaj uređaj rekli su da je dizajniran imajući u vidu hitne slučajeve. Na primer, pacijentima kojima je potrebna operacija za spasavanje života, ali zbog prekomerne težine da bi išli pod nož, mogao bi se ugraditi DentalSlim Diet Control i ograničiti na tečnu ishranu dok ne postignu sigurniju težinu.

- Lepota je u tome što kada pacijenti budu opremljeni uređajem, nakon 2 ili 3 nedelje mogu da isključe magnete. Ovo bi omogućilo fazni pristup mršavljenju potkrepljen savetima dijetetičara koji omogućava ostvarivanje dugoročnih ciljeva mršavljenja - rekao je profesor Paul Brunton.

Praksa zaključavanja vilica kako bi se sprečilo žvakanje nije nova. Ožičenje vilice vežbalo se 1980-ih, ali je izazvalo povraćanje, koje je nosilo rizik od gušenja, a nakon 9-12 meseci pacijenti su razvili bolesti desni. U ekstremnim slučajevima, pacijenti su razvili teška psihijatrijska stanja. DentalSlim Diet Control je moderniji uređaj i pacijenti dobijaju poseban alat koji otključava magnete u slučaju nužde.

Tvrdnje istraživača potkrepljuju rezultati eksperimentalne studije u kojoj su učesnici u proseku izgubili 6,36 kg za 2 nedelje i bili motivisani da nastave da mršave.

IZVOR: FB / Xradio Villa Mercedes

Autor: redportal.rs

#DentalSlim Diet Control

#mršavljenje

#vilica

#zubi