Ne zna se da li će nasilja biti i 2. put

Emisija Šlic, koja se emituje u popodnevnim časovima na RED TV-u, imala je za temu nasilje. Tim povodom, tokom emisije imali smo priliku da čujemo anonimni intervju jedne od žrtava porodičnog nasilja.

- Sve je to počelo u nekom tinejdžerskom periodu, između 17. i 18. godine, bila je veza puna poštovanja i nekih lepih trenutaka - počela je svoju ispovest žrtva i nastavila.

Kako je navela, njen dečko otišao je u drugu zemlju sa obećanjem da će je nakon nekog vremena pozvati kod sebe i na tome se završilo, jer su se u međuvremenu razdvojili, a on je završio u zatvoru, na čemu se i završio privremeno njihov odnos.

Žrtva se nakon toga udala za drugog čoveka. Međutim, putevi su im se ponovo ukrstili prošle godine, kada se vratio u zemlju, tada su nastavili vezu. Počeli su da se viđaju povremeno, a žrtva je tada okončala brak, iz koga ima i dete.

Viđanja su postala češća i žrtva je nakon oko godinu dana saznala da je trudna sa, kako ga je nazvala, tom personom. Odlučili su da žive zajedno sa njenim sinom iz prvog braka i ocem zlostavljača.

Početak zajedničkog života bio je u najboljem redu u početku. Žrtva na početku nije nikada pre doživela uvrede od zlostavljača. Nakon izvesnog vremena, otac zlostavljača se odselio, a zlostavljač počinje da se menja: dolazi kasno kući pripit i počinje da je vređa. Žrtva je pomislila da će sve proći.

Dva dana pred Novu godinu, zlostavljač je doveo neku devojku, koja je takođe bila u alkoholisanom stanju, koju je žrtva izbacila napolje. Na dan dočeka, žrtva odlazi kod drugarice u kuću, ali kada se vratila nazad zlostavljač nije bio kod kuće, kao ni naredna 3 dana. Kada se vratio, bio je ponovo u alkoholisanom stanju.

Jedne noći zlostavljač se vraća kući ponovo sa jednom "drugaricom". Te noći on žrtvu prisiljava na svađu. Ona ćuti i sklanja se, nakon čega je hvata za usta i steže, potom joj nabija sto u stomak, dok je žrtva u poodmakloj trunoći, nakon čega sukob eskalira.

Zlostavljač je u međuvremenu pozvao policiju i žrtvu optužio za nasilje. Policija je ubrzo došla i kada je uvidela o čemu se radi, odvela zlostavljača sa devojkom koju je doveo, dok je žrtva ostala u stanu sa sinom iz prvog braka.

Žrtva je prijavila nasilje kada se dogodilo prvi put, i pozvala sve one koji ga trpe da učine isto, jer ne zna se da li će nasilja biti i 2. puta.

IZVOR: YT / RED TV

Autor: redportal.rs

#Porodično nasilje

#anonimni intervju

#intervju

#redtv

#ŠLIC