Da li će među prvim turistima biti Tom Kruz? 👽

U Međunarodnu svemirsku stanicu do 2024. godine mogli bi doći ponovo svemirski turisti. Prevezli bi se sa SpaceX, dok bi ih druga privatna kompanija mogla smestiti u orbiti. Axiom Space su osnovali bivši NASA čelnici sa projekta ISS, među kojima je i bivši direktor u NASA Majkl Sufredini. Kompanija se već sada bavi planiranjem i izradom novog svemirskog modula koji bi se priključio na ISS i bio luksuzna jedinica za smeštaj turista.

Foto: Unsplash.com/@gferla

Kako oni predviđaju, projekat bi se trebao završiti tokom 2024. godine. Tada bi svemirska stanica dobila luksuzni hotel, koji bi se naredne 4 godine nadograđivao. Jedan deo nadogradnje bi se odnosio na obavljanje raznih eksperimenata, dok bi drugi bio panoramska platforma za posmatranje Zemlje i svemira.

Axiom Space bi za ovaj projekat luksuznog hotela AxStation izdvojio oko 2 milijarde dolara.

Karte za prevoz i smeštaj u ovom hotelu neće biti jeftine. Navodno, već se prodaju po ceni od od 55 miliona dolara, a kartu je rezervisao ni manje ni više nego Tom Kruz. Ono što je sigurno je da će svaki svemirski turista morati da prođe kroz 15-sedmični program treninga.

IZVOR: TW / @Axiom_Space

Autor: redportal.rs

#Axiom Space

#Luksuzni hotel u svemiru

#Svemirski turisti

#nasa

#svemir

#tom kruz