Ove ajkule su mesožderi i uglavnom se nalaze u zapadnom Atlantiku i južnom Pacifiku, ali iako ne izgleda tako na snimku, potpuno su bezopasne

Ovih dana na društvenim mrežama osvanuli su šokantni snimci. Iako se trenutno ne zna odakle su nastale, na njima se i dalje mogu videti manje ribice koje su zakačene za tela ljudi. VIDEO

Prema informacijama, reč je o ribama druge o ajkuli - odnosno "ajkula medicinska sestra", čiji se ugriz smatra veoma jakim.

Ove ajkule su mesožderi i uglavnom se nalaze u zapadnom Atlantiku i južnom Pacifiku, ali iako ne izgleda tako na snimku, potpuno su bezopasne. Ajkule medicinske sestre mogu da narastu do 4 metra u dužinu, imaju veoma snažne čeljusti ispunjene hiljadama sitnih, ali oštrih zuba, i generalno grizu u odbrani.

Devojčicu je "napala" riba remora, koja se zbog ujeda često dovodi u vezu sa ajkulama, ali ne pripada toj porodici. Stanovnik je tropskih otvorenih okeana, ali se povremeno nalazi u umerenim ili priobalnim vodama ako se vezao za velike ribe koje su zalutale u ova područja. Kao što im ime govori, oni se drže "domaćina" i tako preživljavaju.

Autor: redportal.rs

#ajkula

#ugriz

#zadnjica