Nekima izgleda i dalje teško pada kad ih Srbi pobeđuju u sportu koji smatraju za svoj

Britanski tabloid Dejli mejl objavio tekst autorke po imenu Harijet Džonson. Ova novinarka u svom tekstu izvređala je srpskog tenisera Novaka Đokovića, ali i njegovu suprugu Jelenu Đoković.

Foto: Facebook.com/@DailyMail

Napravila je i komparaciju u kontekstu reputacije između kralja belog sporta i najkontroverznije ličnosti moderne teniske ere, Nika Kirjosa.

- Pa, da li je Novak kontroverzniji od Nika? Teniser koji ne priznaje vakcine protiv korone ubeđuje nas da pozitivne misli prečišćavaju vodu, dok njegova uvrnuta žena Jelena veruje da je 5G mreža izazvala pandemiju - glasi podugački, i prilično uvredljivi, naslov njenog teksta, prenose Novosti.

U njemu, pomenuta novinarka najpre hvali Srbina, ali ubrzo njen tekst dobija sasvim drugačiji kontekst.

- Novak je jedan od najvećih sportista ovog veka, i tu nema diskusije, ali se mnoga pitanja postavljaju o njegovim verovanjima o tome kako je stigao do vrha. Fanatični pohod na konstantno samousavršavanje ogleda se i u opsesivnoj radoznalosti o sopstvenom fizičkom i mentalnom blagostanju. I povremeno ga taj pohod odvodi u trendove i nadrilekarstvo, na opasan način. Novak ne priznaje vakcine, tvrdi da 'Bosanske piramide' kod Sarajeva emituju mističnu energiju, i da pozitivne misli pročišćavaju vodu - navodi ona.

Ipak, autorki teksta sam Novak izgleda nije bio dovoljan, pa se odmah potom ustremila i na njegovu izabranicu, Jelenu Đoković.

- I baš kao i njen suprug, Jelena Đoković (35) ima čitav niz uvrnutih uverenja i delila je čak i teorije zavere sa hiljadama pratilaca na Instagramu. U aprilu 2020. je njena objava o 5G mreži označena kao lažna informacija, a ova majka dvoje dece sebe opisuje kao osobu otvorenog uma, koja ima neutoljivu glad za znanjem - piše Džonsonova.

Iako je Jelena više puta objasnila da je objava bila izraz njene zainteresovanosti za tu temu, a ne podržavanja određenog stava o njoj, britanska novinarka i dalje nastavlja.

- Novakova vrlo uvrnuta žena bila je uspešna manekenka koja se pojavila u više prestižnih kampanja. Ali ima i mozak pored lepote, i diplomu iz Milana. Vole se od tinejdžerskih dana i venčali su se u julu 2014. na Svetom Stefanu. Jelena je tada bila trudna, a trenutno vodi Fondaciju Novaka Đokovića koja se bavi obrazovanjem dece iz neprivilegovanih zajednica. Često je viđamo na tribinama, gde ne može da zadrži smiren izraz lica, već je na rubu suza ili besno reaguje na odluke sudija. Jednom je rekla da ne može da kontroliše svoje emocije dok gleda svog supruga, jer želi da on uvek bude srećan - zaključuje autorka teksta.

Srpski teniser igraće osmi put u finalu Vimbldona koji je osvajao šest puta. Sa druge strane, njegov rival prvi put će učestvovati u finalu grend slema.

Kirjos je 2017. dvaputa savladao Novaka i to u intervalu od 12 dana. U četvrtfinalu Akapulka slavio je sa 7:6, 7:5, dok je u osmini finala Indijan Velsa bio bolji sa 6:4, 7;6.

Autor: Novosti.rs

#Harijet Džonson

#Novak Đoković

#dejli mejl

#jelena đoković