DVE Ukrajine

Načelnik ukrajinske obaveštajne službe, izjavio je da je cilj predsednika Rusije Vladimira Putina da Ukrajinu prepolovi na pola po uzoru na dve Koreje - Severnu i Južnu.

General Kirilo Budanov, načelnik Ukrajinske obaveštajne službe, izjavio je da su ruske operacije oko Kijeva propale i da je sada postavo nemoguće za ruske snage da obore ukrajinsku vladu. Putinov rat se sada fokusira na jug i na istok zemlje:

Postoji veliki broj razloga da verujemo da Putin sprema korejski scenario za Ukrajinu. Tj. ruske snage će pokušati da podele zemlju na dva dele, duž okupiranog i ne okupiranog dela, Zapravo, to je pokušaj da se stvori nova Severna i Južna Koreja u Ukrajini.

Budanov je takođe dodao da je cilj Rusije da uspostavi kopneni koridor od ruske granice do Krima. Takođe je rekao da očekuje pokušaje da se ceo okupirani deo Ukrajine pretvori u jednu celinu:

Već vidimo pokušaje da se stvore paralelne institucije na okupiranim teritorijama, kao i pokušaje da se nateraju ljudi da se odreknu ukrajinske monete.

Autor: redportal.rs

#Dve Ukrajine

#Invazija

#Korejski scenario

#Obaveštajna služba

#Okupirane teritorije

#Rat Ruska Federacija

#Ruska Federacija

#Ukrajina

#nova uprava

#podela

#rat

#specijalna operacija