Talibani opraštaju svima od generala do običnog čoveka

Talibani izdali su opštu amnestiju svim zvaničnicima avganistanske vlade, uključujući predsednika Ašrafa Ganija, obećavajući da se mogu vratiti u Avganistan i živeti u njemu, rekao je visoki lider talibana Kalil Ur-Rahman Hkkani u intervjuu za pakistansku Geo TV .

Prema njegovim rečima, "nema neprijateljstva" između Taliba i svrgnutog predsednika Ašrafa Ganija, potpredsednika Amrule Saleha i savetnika za nacionalnu bezbednost Hamdule Mohiba.

- Opraštamo svima sa naše strane; od generala [koji se borio u ratu protiv nas] do običnog čoveka - citirala ga je TV stanica u ponedeljak.

On je takođe pozvao Avganistance koji beže iz zemlje da ostanu, dodajući da propagandu koja tvrdi da će se talibani osvetiti protiv njih "šire neprijatelji". Zvaničnik talibana obećava da se sve etničke pripadnosti Avganistana mogu osećati bezbedno u zemlji.

- Tadžici, Beluši, Hazari i Paštuni svo su naša braća - istakao je on.

Ipak, pakistanski mediji naglašavaju da još uvek ima mnogo ljudi koji žele da pobegnu iz Avganistana. Štaviše, u Avganistanu ima oko 800 Pakistanaca koji žele da napuste zemlju.

Autor: redportal.rs

#Avganistan

#Ašraf Gani

#Predsednik

#Talibani

#amenstija